Ρούχα: Εσείς τα πλένετε πριν τα φορέσετε για πρώτη φορά; – Οι δύο λόγοι που το καθιστούν απαραίτητο

Ρούχα: Εσείς τα πλένετε πριν τα φορέσετε για πρώτη φορά; – Οι δύο λόγοι που το καθιστούν απαραίτητο

Σχεδιάστρια ενδυμάτων και εξηγεί γιατί είναι αναγκαίο.

Σχεδόν όλοι μας πλένουμε τα εσώρουχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες πριν τα φορέσουμε ή τα χρησιμοποιήσουμε, αλλά… όχι πάντα τα ρούχα.

Τι συμβαίνει και τι… θα έπρεπε να συμβαίνει

Όλοι γνωρίζουμε ότι προηγουμένως τα έχουν δοκιμάσει και άλλοι άνθρωποι, αλλά μιας και η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερα από λίγα λεπτά, συνήθως προτιμάται να μην μπαίνουν στο πλυντήριο από την αρχή. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα ρούχα είναι ολοκαίνουρια και ο κάθε ένας από εμάς δεν θέλει να διακινδυνεύσει να χαλάσει το χρώμα ή και την ποιότητά τους από την πρώτη στιγμή.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που καθιστούν απαραίτητο το πλύσιμο των νέων ρούχων, λέει σχεδιάστρια ενδυμάτων και εξηγεί το «γιατί»

Η αλήθεια πάντως είναι μία: Είναι απαραίτητο να πλένουμε τα καινούργια μας ρούχα πριν τα φορέσουμε – και τους λόγους εξηγεί η σχεδιάστρια ενδυμάτων, Lana Hogue.

Οι δύο λόγοι

Καταρχάς, η διαδικασία της δοκιμής αφήνει τα ρούχα εκτεθειμένα σε πολλαπλά μικρόβια.

Κατά δεύτερον, τα υφάσματα συχνά είναι επεξεργασμένα με χημικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, οπότε καλό είναι να ξεπλυθούν προτού φορεθούν για να φύγει η περίσσεια των χρωστικών ουσιών.

Η Hogue εξηγεί ότι ακόμα και φυσικά υλικά υπόκεινται σε επεξεργασία με ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς.

«Είναι απαραίτητο να πλένετε πάντα τα ρούχα πριν τα φορέσετε, ειδικά αν έρχονται σε επαφή με το δέρμα ή αν είναι πιθανόν να ιδρώσετε φορώντας τα», προσθέτει.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα