Πέντε φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Πέντε φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Τα κουνούπια κάνουν την εμφάνισή τους όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και το κλίμα είναι υγρό και ζεστό.

Βρίσκουν τον τρόπο να «τρυπώνουν» όχι μόνο στο σπίτι αλλά και μέσα στα ρούχα, ειδικά αν είναι λεπτά.

Πέρα από τους κλασικούς τρόπους προφύλαξης, όπως τα εντομοαπωθητικά, οι σήτες, οι κουνουπιέρες, ένας ακόμα τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια ειδικά όταν κάθεστε στη βεράντα, είναι ορισμένα φυτά και βότανα.

Ας δούμε πέντε από αυτά:

Βασιλικός
Το δυνατό, φρέσκο ​​άρωμα του βασιλικού είναι γνωστό ότι διώχνει τα κουνούπι. Ευδοκιμεί σε ζεστά και υγρά κλίματα, θέλει ήλιο και τακτικό πότισμα.

Λεβάντα
Η λεβάντα με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να φυτευτεί στον κήπο ή να καλλιεργηθεί σε γλάστρα. Χρειάζεται ήλιο για να αναπτυχθεί και μεγάλη γλάστρα. Όπως και ο βασιλικός έτσι κι αυτό το αρωματικό φυτό απωθεί τα κουνούπια.

Κατιφές
Μπορεί να μην έχει την πιο ευχάριστη μυρωδιά, όμως ο κατιφές δίνει χρώμα στο μπαλκόνι σας και παράλληλα κρατά τα κουνούπια μακριά. Δεν έχει ιδιαίτερα απαιτήσεις ως προς τη φροντίδα του ενώ για να έχει πλούσια ανθοφορία καλό είναι να κόβετε τα λουλούδια όταν ξεραίνονται.

Μέντα
Το άρωμα της μέντας είναι χαρακτηριστικό όμως δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Μπορείτε να την έχετε στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα αρκεί να τη βλέπει ο ήλιος ( έστω κάποιες ώρες). Θέλει συχνό πότισμα ειδικά το καλοκαίρι και δεν χρειάζεται πολύ λίπασμα.

Δεντρολίβανο
Το αρωματικό δεντρολίβανο είναι ανθεκτικό, χρειάζεται μόνο ήλιο μέτριο πότισμα. Είναι επίσης γνωστό για τη δυνατότητα απώθησης των κουνουπιών. Χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική ενώ το έλαιο δεντρολίβανου αξιοποιείται τόσο στην αρωματοθεραπεία όσο και στη φαρμακευτική.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα