Φτιάξτε ισχυρό καθαριστικό jel λεκάνης που διώχνει πουρί, άλατα και κιτρινίλες

Φτιάξτε ισχυρό καθαριστικό jel λεκάνης που διώχνει πουρί, άλατα και κιτρινίλες

Αν θέλετε πεντακάθαρη και άσπρη λεκάνη στο μπάνιο σας, χωρίς οσμές μπορείτε να φτιάξετε ένα οικολογικό και οικονομικό τζελ καθαρισμού με τα παρακάτω υλικά.

Λίπη άλατα και δύσκολη βρωμιά στο σπίτι: Φτιάξτε το ισχυρό καθαριστικό για κάθε επιφάνεια

DIY jel Καθαρισμού

Θα χρειαστείτε:

  • 250 ml νερό
  • 20 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 25 γραμμάρια ξινό
  • 2 κουταλιές της σούπας υγρού πιάτων

Το κορν φλάουρ έχει εξαιρετικές ιδιότητες όταν χρησιμοποιείται ως οικιακό καθαριστικό λόγω της υφής που μοιάζει με τζελ και της ικανότητάς του να απορροφά νερό.

Άσχημες μυρωδιές ούρων και κίτρινα σημάδια στην λεκάνη του μπάνιου: Εξαφανίστε τα με αυτό το πανίσχυρο φυσικό καθαριστικό

Λόγω της οξύτητάς του, το κιτρικό οξύ είναι ιδανικό για την αφαίρεση λεκέδων και υπολειμμάτων αλάτων ενώ παράλληλα παρέχει απολυμαντικό καθαρισμό.

Το υγρό πιάτων καθαρίζει τα λίπη και τα υπολείμματα τροφίμων χάρη στα ενεργά συστατικά του, όπως επιφανειοδραστικές ουσίες και διαλύτες.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας τζελ καθαρισμού τουαλέτας

Ρίξτε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κιτρικό οξύ και θερμάνετε σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε νερό, κορν φλάουρ και το υγρό πιάτων. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί . Το τζελ τουαλέτας είναι έτοιμο.

Βάλτε το σε ένα παλιό κυρτό μπουκάλι και ρίξτε το στα τοιχώματα της τουαλέτας και αφήστε το όλο το βράδυ. Το πρωί αφαιρέστε την βρωμιά με το πιγκάλ.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα