Ρίχνεις την αυτοπεποίθηση σου αν κάνεις αυτά τα 5 λάθη

Ρίχνεις την αυτοπεποίθηση σου αν κάνεις αυτά τα 5 λάθη

Η αυτοπεποίθηση και η σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Τώρα θα δούμε 5 λάθη που κάνουμε πολλοί από εμάς και ρίχνουμε την αυτοπεποίθηση μας. Χωρίς καν να το καταλάβουμε. Μήπως κάνεις κάτι από αυτά;

1# Θες να έχεις πάντα δίκιο

Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο; Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της υγιούς αυτοπεποίθησης και της αλαζονείας. Οι αλαζονικοί άνθρωποι αγνοούν τις απόψεις των άλλων.

Παίρνουν θέση χωρίς να δίνουν το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας. Αν αποδείξεις ότι κάνουν λάθος, μετατρέπουν τη συζήτηση σε λεκτική επίθεση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι με αληθινή αυτοπεποίθηση δεν προσπαθούν να έχουν δίκιο όλη την ώρα. Συνειδητοποιούν ότι το να ανακαλύψουν τι είναι σωστό, είναι πιο σημαντικό από το να αποδείξουν… ότι έχουν δίκιο με οποιοδήποτε κόστος.

2# Αρνητική συζήτηση με τον εαυτό σου

Όλοι έχουμε τις εσωτερικές μας συζητήσεις. Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσετε το μοτίβο στον εαυτό σας. Κατηγορείτε συνεχώς τον εαυτό σας που δεν κάνετε τα πράγματα καλύτερα; Λες στον εαυτό σου ότι δεν αξίζεις; Δεν είναι αρκετά όμορφος; Δεν είναι αρκετά έξυπνος;
Αναγνωρίζετε την καταστροφική αυτο-συζήτηση; Δεν κάνει καλή για τα επίπεδα αυτοπεποίθησής σας. Μην ανησυχείτε. Μπορείτε να εγκαταλείψετε αυτήν την αρνητική συμπεριφορά. Τη στιγμή που θα πιάσετε μια αρνητική σκέψη στο κεφάλι σας, γυρίστε την. Συνέχισε να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου: «Είσαι αρκετά καλός». Κάντε μια θετική συζήτηση με τον εαυτό σας. Να είστε ρεαλιστές για τις αρετές και τα ελαττώματά σας, αλλά να αναγνωρίζετε τις αρετές.

3# Φοβάσαι τις νέες εμπειρίες

Ρωτήστε τον εαυτό σας: Δοκιμάζετε νέες εμπειρίες; Έχετε νέα χόμπι; Τι θα λέγατε για ένα απρογραμμάτιστο ταξίδι σε έναν τυχαίο προορισμό; Πώς σας κάνει να νιώθετε η ιδέα να δοκιμάσετε κάτι νέο; Εάν φοβάστε ή αγχώνεστε από τη σκέψη και μόνο, μάλλον δεν θα επεκτείνετε τα όρια σας.

Η ζώνη άνεσης είναι μια κατάσταση που νιώθεις οικεία και ασφαλής. Οτιδήποτε έξω από αυτό σε τρομάζει. Στις πιο ακραίες καταστάσεις, οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τα σπίτια τους επειδή φοβούνται τον κόσμο που θα αντιμετώπιζαν έξω.

Κάνε κάτι σήμερα! Κάντε μικρά βήματα, αλλά συνεχίστε να τα κάνετε. Εγγραφείτε για ένα μάθημα. Γίνετε μέλος μιας τοπικής ομάδας. Κλείστε εισιτήρια και προσκαλέστε έναν φίλο να δειτε ένα συναρπαστικό μέρος. Μίλησε με αυτόν τον συμπαθή άντρα/γυναίκα στην καφετέρια. Υπάρχουν πάρα πολλά όμορφα πράγματα για να ζήσετε.

4# Φαντάζεσαι… την αποτυχία

«Δεν μου αρέσει αυτή η δουλειά και νιώθω ότι σαμποτάρει τις δυνατότητές μου. Δεν πληρώνομαι αρκετά για τον ρόλο που έχω. Ίσως πρέπει να βρω άλλη δουλειά».

Αυτό το είδος σκέψης θα σας ωθήσει να αφήσετε τη δουλειά και να κάνετε αίτηση για μια νέα θέση. Αλλά κάπου εκεί, φαντάζεστε το χειρότερο σενάριο:

«Κι αν δεν βρω άλλη δουλειά; Τι γίνεται αν βρω μία αλλά είναι ακόμα χειρότερη; Ίσως να είμαι καλά εδώ που είμαι τώρα».
Αυτή είναι μια αρνητική συμπεριφορά. Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση δεν θα οραματιστεί ποτέ την αποτυχία. Εχει θετική νοοτροπία. Όταν υιοθετήσετε αυτήν τη νοοτροπία, θα εξακολουθείτε να γνωρίζετε την πιθανότητα αποτυχίας. Ωστόσο, θα δώσετε περισσότερη προσοχή στις ευκαιρίες που πρόκειται να αποκτήσετε όταν παίρνετε μια συγκεκριμένη απόφαση. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ακόμη και η αποτυχία μπορεί να σας οδηγήσει σε μια καλύτερη κατάσταση από αυτή που ζείτε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πάντα ένα μάθημα που πρέπει να μάθουμε.

5# Τελειομανία

Συνεχίζετε να θέτετε αδικαιολόγητα υψηλά στάνταρτς για τον εαυτό σας; Αν βάλεις τον πήχη πολύ ψηλά, σημαίνει ότι δύσκολα μπορείς να πετύχεις τους στόχους που επιβάλλεις στον εαυτό σου. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείς για να είσαι ο καλύτερος, πάντα θα βλέπεις κάποιον να πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα από τα δικά σου.

Αναγκάζετε τον εαυτό σας να είναι το πιο καλοντυμένο, το πιο όμορφο, το πιο έξυπνο και το πιο επιτυχημένο άτομο που γνωρίζετε; Είστε από τους ανθρώπους που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι με τη δεύτερη θέση; Γιατί συνεχίζεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους;

Η τελειομανία σκοτώνει την αυτοπεποίθησή σας. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι η καλύτερη προσπάθεια σας, είναι αρκετά καλή. Όσο πιο τέλειος προσπαθείς να είσαι, τόσο πιο μακριά είσαι από την τελειότητα. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορείς να φτάσεις ποτέ. Και φυσικά ρίχνεις την αυτοπεποίθηση σου.

itspossible

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα