5 πράγματα γεμάτα μικρόβια που αγγίζετε κάθε μέρα

5 πράγματα γεμάτα μικρόβια που αγγίζετε κάθε μέρα

Όλοι ξέρουμε ότι ερχόμαστε σε επαφή με πολλά μικρόβια καθημερινά. Ωστόσο σπάνια συνειδητοποιούμε πόσο απλά είναι αυτά τα αντικείμενα και πόσο συχνά τα αγγίζουμε.

Σύμφωνα με το περιοδικό της Νέας Υόρκης «Science of Us» υπάρχουν 5 αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά αγνοώντας το πόσο πολλά μικρόβια έχουν. Πολλά από αυτά τα συναντάει κάποιος στο σπίτι, αλλά και στο περιβάλλον του γραφείου. Το χειρότερο είναι πως η χρήση αυτών των αντικειμένων έχει γίνει η δεύτερη φύση μας και έτσι δεν περνάει καν από το μυαλό μας να πλύνουμε τα χέρια μας όταν τα αγγίζουμε.

Προμηθευτείτε λοιπόν ένα αντισηπτικό χεριών, ώστε να το έχετε πρόχειρο την επόμενη φορά που θα αγγίξετε αυτά τα 5 αντικείμενα:

Οθόνες και μηχανήματα

Οι οθόνες που χρησιμοποιούνται για τα checkouts, όπως αυτές των αεροδρομίων είναι γεμάτες μικρόβια, καθώς τις αγγίζει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, Επίσης τα pos των πιστωτικών καρτών που αγγίζετε για να βάλετε το pin σας είναι και αυτά πηγή μικροβίων.

Τα pos των πιστωτικών καρτών που αγγίζετε για να βάλετε το pin σας είναι πηγή μικροβίων.

Το κουμπί του ισογείου του ασανσέρ

Όποιος και να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ, θα χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή και το κουμπί του ισογείου. Ο ιός parainfluenza που προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κρυολογήματος είναι πολύ κοινός.

Όποιος και να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ, θα χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή το κουμπί του ισογείου.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες τροφίμων

Μπορεί να είναι ο πιο οικολογικός τρόπος για να μεταφέρετε τα τρόφιμά σας, καθώς έτσι δεν χρησιμοποιείτε νάιλον σακούλες όταν πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ, ωστόσο είναι τεράστια πηγή μικροβίων. Τα τρόφιμα που μεταφέρετε μπορεί να έχουν σαπίσει και η σχολαστική καθαριότητα επιβάλλεται. Το 99% των τσαντών μεταφέρουν μικρόβια όπως τον ιό E.Coli.

Το 99% των τσαντών μεταφέρουν μικρόβια όπως τον ιό E.Coli.

Πετσέτες μπάνιου χεριών

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά με αποτέλεσμα να μεταφέρονται βακτήρια στις πετσέτες, τα οποία μάλιστα ευνοούνται από την υγρασία. Αυτές οι πετσέτες ιδανικά πρέπει να πλένονται κάθε δύο μέρες.

Αυτές οι πετσέτες ιδανικά πρέπει να πλένονται κάθε δύο μέρες.

Το χερούλι της κανάτας με τον καφέ

Το 50% των κανατών καφέ έχουν πάνω τους βακτήρια. Σκεφτείτε πως είναι το πρώτο πράγμα που αγγίζει κανείς το πρωί όταν ξυπνάει. Ειδικά στην περίπτωση που η καφετιέρα βρίσκεται στο γραφείο, τότε είναι το πρώτο πράγμα που πιάνουν οι περισσότεροι, μεταφέροντας ότι έχουν αγγίξει μέχρι να φτάσουν στη δουλειά!

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα