Φενγκ Σούι: Τα 3 χρώματα που πρέπει να αποφύγεις στην κουζίνα

Φενγκ Σούι: Τα 3 χρώματα που πρέπει να αποφύγεις στην κουζίνα

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η κουζίνα συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς λόγω της θερμότητας που εκλύεται από τις ηλεκτρικές συσκευές όταν πας να μαγειρέψεις. Θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι για τη δημιουργία θετικής ενέργειας, αφού πρόκειται για το μέρος που σου δίνει κυριολεκτικά ενέργεια. Εκεί μαγειρεύεις για να φας, να πάρεις δυνάμεις και να είσαι παραγωγική μέσα στην καθημερινότητά σου.

Στο ρεζουμέ, η κουζίνα ως χώρος συνδέεται άμεσα με τον πλούτο και την ευημερία σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Θρεπτικά, υγιεινά γεύματα θρέφουν ένα δυναμικό άτομο που είναι εξαιρετικά παραγωγικό και κατ’ επέκταση προσελκύει την ευημερία σε έναν διαρκώς ευνοούμενο κύκλο ζωτικής ενέργειας (Sheng Qi).

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένους διακοσμητικούς κανόνες για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια και να διώξεις την αρνητική. Τα χρώματα σε αυτήν την περίπτωση παίζουν σημαντικό ρόλο και παρακάτω μαθαίνεις ποια 3 χρώματα θα προσελκύσουν την αρνητική. Για τα 2 πιο τυχερά των τυχερών σου έχουμε ήδη μιλήσει!

Αρκετές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί, το βερικοκί, το λαχανί, το χρώμα του λάιμ και το καρπουζί ταιριάζουν στην κουζίνα γιατί αντλούν έμπνευση από τα χρώματα θρεπτικών τροφίμων. Το πρώτο χρώμα που πρέπει να αποφύγεις, από την άλλη, είναι το μπλε. Γιατί ποιο τρόφιμο είναι μπλε εκτός από το μουχλιασμένο; Δεν θα το ‘θελες. «Τα βατόμουρα είναι στην πραγματικότητα βαθύ μωβ», επισημαίνει ένας expert στο Realtor σε περίπτωση που μπήκες σε δεύτερες σκέψεις.

Το δεύτερο χρώμα που πρέπει να αποφύγεις είναι το κόκκινο και θα με ρωτήσεις μα γιατί, αφού υπάρχουν πολλά κόκκινα τρόφιμα; Η απάντηση του Φενγκ Σούι σε αυτήν την περίπτωση συνδέεται με την ενέργεια της φωτιάς που εκπέμπει η ίδια η κουζίνα λόγω της θερμότητας των συσκευών που χρησιμοποιείς για να μαγειρέψεις και να ζεστάνεις διάφορα τρόφιμα. «Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς και η φωτιά πρέπει να ελέγχεται. Οι κόκκινες αποχρώσεις εκτοξεύουν ακόμα περισσότερο την ενέργεια της φωτιάς και διαταράσσεται η ισορροπία», προσθέτει ο expert.

Το τρίτο χρώμα που θα πρέπει να αποφύγεις στην κουζίνα είναι το πράσινο που μοιάζει με αυτό των μουχλιασμένων φαγητών που ξέχασες να καταναλώσεις στην ώρα τους.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα