Πώς θα κάνεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου να διαρκέσει περισσότερο

Πώς θα κάνεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου να διαρκέσει περισσότερο

Τόσο η εμπειρία του nail artist, που θα εμπιστευτείς για το μανικιούρ σου, όσο και τα υλικά αυτά καθ’ αυτά που χρησιμοποιούνται κάθε φορά στα νύχια σου, είναι ζωτικής σημασίας για τη διάρκεια του #mani σου.

Γι’ αυτόν τον λόγο, εκτός από το να μην τσιγκουνεύεσαι να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα που θα εξασφαλίσουν όμως, το επιθυμητό αποτέλεσμα στα νύχια σου, μπορείς να ακολουθήσεις μερικά πολύ χρηστικά tips που θα κάνουν το μανικιούρ στα νύχια σου να διαρκεί περισσότερο. Θα τα βρεις όλα παρακάτω.

Μερικά χρηστικά tips για να έχει το ημιμόνιμο μανικιούρ σου μεγαλύτερη διάρκεια:

Το σχήμα και το μήκος των νυχιών σου παίζουν ρόλο

Κάτι που ενδεχομένως σου διαφεύγει είναι πως το σχήμα και το μήκος των νυχιών σου επηρεάζουν κατά κάποιο τρόπο και τη διάρκεια ζωής του μανικιούρ σου. Για παράδειγμα, όσο πιο κοντό είναι το μήκος τους, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες τα νύχια σου να σπάσουν μέσα στις 2-3 εβδομάδες που κρατάει το ημιμόνιμο μανικιούρ.

Δώσε προσοχή τις επόμενες ώρες αμέσως μετά το ραντεβού

Το φρεσκοβαμμένο μανικιούρ σου (ιδιαίτερα αν έχεις επιλέξει gel μανικιούρ) είναι πιο ευάλωτο τις επόμενες ώρες μετά το ραντεβού. Επομένως, καλό είναι να είσαι προσεκτική τόσο σε χειρωνακτικές εργασίες οποιουδήποτε είδους ή στο άνοιγμα κουτιών κλπ.

Βάλε γάντια

Γάντια: Το all time classic trick που θα προστατεύει τα νύχια σου αλλά και το μανικιούρ σου από τις σκληρές χημικές ουσίες κυρίως στα προϊόντα καθαρισμού, όσο κάνεις τις δουλειές του σπιτιού (πχ όταν πλένεις τα πιάτα). Όπως σου έχω ξαναπεί, η έκθεση σε αυτές μπορείς να οδηγήσει σε σπάσιμο και να τα κάνει ακόμη πιο εύθραυστα.

Απόφυγε (όσο μπορείς το ζεστό νερό)

Ένα μπάνιο με ζεστό νερό σίγουρα χαλαρώνει. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάς πως το πολύ ζεστό νερό μπορεί να κάνει το χρώμα στα νύχια σου να φουσκώσει και να ξεφλουδίσει. Γι’ αυτό απόφυγε να έρχονται τα νύχια σου σε επαφή για πολλές ώρες με το ζεστό νερό.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα