Νερό και λεμόνι: Ένας μύθος που πιστεύαμε χρόνια καταρρίφθηκε

Νερό και λεμόνι: Ένας μύθος που πιστεύαμε χρόνια καταρρίφθηκε

Νερό και λεμόνι: Κοίτα, γενικά, δεν μας αρέσει να σου την χαλάμε, αλλά υπάρχουν μερικές συνήθειες που έχεις οι οποίες δεν είναι και τόσο καλές

Και δυστυχώς, αυτή την φορά θέλουμε να σου πούμε κάτι για την υγιεινή των δοντιών σου.

Και όμως, η καθημερινή συνήθεια που καταστρέφει τα δόντια σου είναι κάτι που πίνεις.

Εντάξει, ο οδοντίατρος σε κανέναν δεν αρέσει αλλά θα πρέπει κανονικά να είναι οι καλύτεροί σου φίλοι. Η στοματική σου υγεία είναι πολύ σημαντική.

Το νερό με λεμόνι και lime μπορεί να είναι καταστροφικό για τα δόντια σου. Ξέρουμε ότι κατά κάποιο τρόπο έχει γίνει «μόδα» το νερό με λεμόνι, όμως, δεν είναι και τόσο καλό τελικά όσο πιστεύεις.

Το λεμόνι και το lime περιέχουν οξύ, κια αυτό είναι ένα μεγάλο όχι όταν μιλάμε για στοματική υγιεινή. Τα όξινα στόματα μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια δοντιών, καταστροφή του σμάλτου και άσχημη αναπνοή.

Μην ακολουθείς πιστά τις μόδες. Μπορεί το λεμόνι με το νερό να κάνει καλό στον οργανισμό σου (βέβαια, οι γιατροί δεν συμφωνούν ούτε σε αυτό). Αλλά στα δόντια κάνει πολύ κακό.

Για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα στο μέλλον, και για να έχεις τον οδοντίατρό σου ικανοποιημένο, απλά επέλεξε να πίνεις το παραδοσιακό, πατροπαράδοτο νερό.

Τα οφέλη του νερού στην καθημερινότητά μας

Το νερό, κυρίαρχο στοιχείο του γήινου κόσμου, καλύπτει το 70% της επιφάνειας του πλανήτη μας, αλλά βρίσκεται και στα φυτά και στα ζώα. Το νερό είναι χρήσιμο στην καθημερινότητα μας, είτε για καθαριότητα, είτε για κατανάλωση μέσω των τροφίμων αλλά και αυτούσιο.

Η σημασία του νερού για τον οργανισμό

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή μας. Βρίσκεται σε κάθε κύτταρό μας, διότι συμμετέχει στις βιολογικές λειτουργίες τους, όπως στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στο σώμα μας, αλλά και στην αποβολή των άχρηστων ή τοξικών ουσιών, μέσω της αναπνοής, του ιδρώτα, των ούρων αλλά και των κενώσεων. Συμμετέχει στη ρύθμιση και διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, στη ρύθμιση της αρτηριακής πιέσεως, στη σωστή λειτουργία των νεφρών αλλά και του εντέρου.

Χωρίς το νερό δεν θα υπήρχε ζωή. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό στους ενήλικες και ακόμα περισσότερο στα παιδιά και στα βρέφη. Στην αγορά βρίσκουμε διαφορετικά είδη νερού, όπως το νερό της βρύσης, τα εμφιαλωμένα νερά (νερό πηγής, φυσικό μεταλλικό νερό, επιτραπέζιο νερό, αλλά και ανθρακούχο νερό). Η διαφορά είναι στην προέλευση τους, στο εάν έχουν υποστεί επεξεργασία η όχι, αλλά και στην περιεκτικότητα τους σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Είστε κουρασμένοι, έχετε βαρύ κεφάλι, ή πρόβλημα συγκέντρωσης; Διερωτηθείτε μήπως είστε αφυδατωμένοι

Το σώμα μας αποβάλλει καθημερινά 2 λίτρα νερού μέσω της ούρησης, του ιδρώτα, αλλά και της αναπνοής. Αυτή η ποσότητα αυξάνεται εάν ο καιρός είναι ζεστός ή κατά την άσκηση. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ενυδατωνόμαστε επαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην περιμένουμε να νιώσουμε δίψα, ενώ όταν ασκούμαστε πρέπει να πίνουμε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.

Πέραν όμως της ενυδάτωσης, το νερό είναι απαραίτητο λόγω της σύστασης του για τη σωστή λειτουργία του νευρικού μας αλλά και του μυϊκού μας συστήματος. Επίσης, είναι πολύτιμο για τον γυναικείο οργανισμό.

Χρειαζόμαστε πραγματικά 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

Σε περιόδους όπως η εγκυμοσύνη (διαδικασία που απαιτεί πολλά από το σώμα) το νερό παίζει θεμελιώδη ρόλο κατά την εξέλιξή της, αυξάνοντας τον όγκο αίματος και παίζοντας ρόλο στη σύσταση του αμνιακού υγρού.

Γι’ αυτό συνιστούμε στις έγκυες να πίνουν περισσότερο νερό, 2,5 λίτρα ημερησίως, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη διάρκεια του θηλασμού.

Συνοψίζοντας, επισημαίνουμε την αναγκαιότητα λήψης 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα. Η φύση μας έχει δώσει ποικιλία επιλογών. Το νερό είναι πηγή ζωής, ευεξίας και ομορφιάς και επηρεάζει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν σε συνδυασμό με μια γενικότερη καλή διατροφή και ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα