8 τρόποι για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

8 τρόποι για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Η αυτοπεποίθηση, το αίσθημα εμπιστοσύνης ενός ατόμου στις ικανότητες και την κρίση του, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο όχι μόνο για την ψυχολογική του ευεξία, αλλά και για τη σωματική υγεία του. Όμως η καλλιέργεια και η διατήρηση της αυτοπεποίθησης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα στη μάχη της καθημερινότητας, όπου συχνά υπάρχουν λάθη και αποτυχίες.

Το να έχετε ένα υγιές επίπεδο αυτοπεποίθησης θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο χαρούμενοι, αλλά και πιο επιτυχημένοι στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Ακολουθούν 8 συμβουλές από την ψυχοθεραπεύτρια Έιμι Μόριν, όπως τις παρουσίασε στο Very Mell Μind, για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

#1. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Συγκρίνετε την εμφάνισή σας με τους ανθρώπους που ακολουθείτε στο Instagram; Ή ίσως συγκρίνετε τον μισθό σας με αυτόν που κερδίζει ο φίλος σας; Αν και είναι φυσιολογικό, η σύγκριση με τους άλλους δεν θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Μπορεί ακόμη και να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Έρευνες έχουν δείξει τον άμεσο συσχετισμό της σύγκρισης με τον φθόνο, και του φθόνου με τη χαμηλή αυτοπεποίθηση. Όταν μπαίνετε στη διαδικασία της σύγκρισης, φροντίστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι ο καθένας δίνει τον δικό του αγώνα στη ζωή. Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία και τις επιτυχίες σας. Θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στη δική σας ζωή αντί στις ζωές των άλλων.


#2. Βρεθείτε ανάμεσα σε θετικούς ανθρώπους...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα