4 λόγοι που διψάς συνέχεια και δεν έχουν σχέση με τον καιρό

4 λόγοι που διψάς συνέχεια και δεν έχουν σχέση με τον καιρό

Δεν είναι ασυνήθιστο να θέλετε απεγνωσμένα ένα ποτήρι νερό μετά από μια έντονη προπόνηση ή αφού έχετε φάει κάτι ιδιαίτερα πικάντικο. Αλλά αν διψάτε υπερβολικά, αυτό μπορεί να είναι σημάδι κάποιου προβλήματος υγείας.

Η δίψα είναι ένας αμυντικός μηχανισμός. Με απλά λόγια, είναι ο τρόπος του σώματός σας για να σας ενημερώσει ότι τα επίπεδα υγρών σας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Το σώμα μας αποτελείται από πολλά μικροσκοπικά κύτταρα. Κάθε κύτταρο χρειάζεται μια ισορροπημένη ποσότητα υγρού - τόσο μέσα όσο και έξω - για να λειτουργήσει σωστά.

 Όταν υπάρχει λιγότερο υγρό έξω από τα κύτταρα από ό,τι μέσα, τότε το υγρό αντλείται έξω από κάθε κύτταρο για να αντισταθμιστεί. Και αυτή η προκύπτουσα έλλειψη υγρού μειώνει την ικανότητα του κυττάρου σας να εκτελεί βασικές λειτουργίες. Και όταν τα κύτταρα σας δεν λειτουργούν κανονικά, η συνολική λειτουργία του σώματός σας αρχίζει να μειώνεται. Ευτυχώς όμως η κατανάλωση νερού αναπληρώνει τα υγρά στα κύτταρα σας και έτσι αρχίζουν να λειτουργούν ξανά κανονικά.

Γιατί διψάτε συνέχεια...

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα