Δείτε έξι έξυπνους τρόπους για να διατηρήσετε λευκά τα αθλητικά σας παπούτσια

Δείτε έξι έξυπνους τρόπους για να διατηρήσετε λευκά τα αθλητικά σας παπούτσια

Πως θα διατηρήσετε τα αθλητικά παπούτσια (sneakers) σας λευκά; Εδώ και δύο χρόνια είναι το απόλυτο αξεσουάρ κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας σε όλα τα πιθανά σχήματα και εκδοχές και συνεχίζουν αφού είναι ένα από τα 5 είδη sneakers που προτείνει για φέτος η μόδα.

Μαγειρική σόδα
 
Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να καθαρίσεις λευκά παπούτσια, χρησιμοποιώντας προϊόντα οικιακής χρήσης, είναι αυτός με την μαγειρική σόδα, που σχεδόν σίγουρα την έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Εάν όχι – θα τη βρεις σε κάθε σούπερ μάρκετ. Αρκεί να ανακατέψεις 2-3 κουταλάκια του γλυκού σόδας με ένα ποτήρι νερό, και στο προκύπτον διάλυμα μούσκεψε ένα πανί, με το οποίο τρίψε τα παπούτσια σου μέχρι να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για τον καθαρισμό παπουτσιών που είναι φτιαγμένα από ύφασμα.

Χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι επίσης ένα προϊόν που συχνά συνιστάται για τον καθαρισμό λευκών υποδημάτων. Όπως και στην περίπτωση της μαγειρικής σόδας, 2-3 κουταλάκια του γλυκού σε συνδυασμό με ένα ποτήρι νερό είναι αρκετά για να αποκτήσεις το σωστό μίγμα. Ανάλογα με την παραπάνω μέθοδο, μούσκεψε ένα πανί σε αυτό και υπομονετικά τρίψε τα παπούτσια σου, μέχρι να αποκτήσουν μια νέα εμφάνιση.

Ξέρεις ότι…;
Ο τρόπος καθαρισμού λευκών παπουτσιών με λεμόνι όχι μόνο θα σου επιτρέψει να ανανεώσεις την εμφάνισή τους αλλά και τη μυρωδιά τους.

Ξίδι
Το ξίδι είναι ένα άλλο προϊόν κουζίνας που είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση της βρωμιάς που δημιουργείται στα λευκά παπούτσια. Η διαδικασία καθαρισμού σε αυτή την περίπτωση είναι παρόμοια με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω – απλώς ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι σε ένα βρεγμένο πανί και σκούπισε καλά τα παπούτσια με αυτό. Για να αφαιρέσεις τη μυρωδιά από το ξίδι, θα πρέπει στο τέλος να σκουπίσεις τα παπούτσια με ένα πανί βρεγμένο μόνο με νερό. Αυτός ο τρόπος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για δερμάτινα παπούτσια και τα παπούτσια από καστόρι.

Σκόνη πλυντηρίου
 
Πώς να πλένεις τα λευκά παπούτσια; Με τη σκόνη πλυντηρίου! Μια καλή σκόνη πλυντηρίου θα είναι τέλεια όχι μόνο για το πλύσιμο των λευκών ρούχων αλλά μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να πλένεις τα ανοιχτόχρωμα παπούτσια. Απλά αραίωσε λίγη σκόνη πλυντηρίου σε ζεστό νερό. Αξίζει να βυθίσεις τα κορδόνια σε αυτό το διάλυμα και ταυτόχρονα να σκουπίζεις τα παπούτσια με ένα πανί βρεγμένο με αυτό. Αυτή η μέθοδο είναι καλή ιδιαίτερα εάν σκέφτεσαι με τι να καθαρίζεις τα λευκά παπούτσια από ύφασμα.

Προσοχή!
Μην ξεχνάς να ξεπλένεις συχνά το πανί κάτω από τρεχούμενο νερό όταν χρησιμοποιείς τη μέθοδο καθαρισμού λευκών υποδημάτων με σκόνη πλυντηρίου.

Οδοντόκρεμα
Αν και η οδοντόβουρτσα και η οδοντόκρεμα συνδέονται συνήθως με άλλο είδος καθαρισμού, θα είναι χρήσιμες και για τα παπούτσια. Βάλε στην οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα και καθάρισε με αυτήν τις δύσκολες βρωμιές στα λευκά σου παπούτσια. Για αυτή την διαδικασία η καλύτερη θα είναι η λευκαντική οδοντόκρεμα. Σκούπισε την οδοντόκρεμα από τα παπούτσια με ένα βρεγμένο πανί και άφησε τα να στεγνώσουν σε ένα σκιερό μέρος.

Υγρό πιάτων
Ένας άλλος τρόπος με την χρήση των οφελών που βρίσκονται στην κουζίνα – σε ένα μπολ με ζεστό νερό, ανάμειξε το υγρό πιάτων σε αναλογία 3: 1. Να μουσκέψεις την βούρτσα ή το σφουγγάρι στο προκύπτον διάλυμα και να καθαρίσεις τα παπούτσια σου μέχρι να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 
Δείτε το βίντεο

parapolitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα