Λουλούδια: Τι συμβολίζουν τα χρώματά τους

Λουλούδια: Τι συμβολίζουν τα χρώματά τους

Τα λουλούδια είναι σίγουρα ένα από τα πιο «δημοφιλή» δώρα για κάθε περίσταση. Είναι το δώρο που θα προσφέρουμε σε κάποιον φίλο ή φίλη που έχει γενέθλια, σε κάποιον που έχει περάσει λίγο χρόνο στο νοσοκομείο και φυσικά σε κάποιο άτομο του αντίθετου φίλου για το οποίο ενδιαφερόμαστε ρομαντικά. Ο λόγος που τα λουλούδια είναι ένα τόσο αγαπητό δώρο είναι πολύ απλός: τα αγαπάνε όλοι για την ομορφιά και το άρωμα τους. Μπορεί όμως κάποιες φορές, άθελα μας, να στείλουμε κάποιο λανθασμένο μήνυμα όταν προσφέρουμε λουλούδια.

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά κάθε λουλούδι έχει τον δικό του συμβολισμό. Ακόμη και το χρώμα ενός λουλουδιού μπορεί να στείλει κάποιο μήνυμα σχετικά με τις προθέσεις μας και τον λόγο για τον οποίο το προσφέρουμε. Το ζήτημα του συμβολισμού των λουλουδιών βέβαια είναι πολύ πολύπλοκο, ωστόσο εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στο πιο κοινό τους χαρακτηριστικό, το οποίο και μπορεί να έχει πολλές «κρυμμένες» σημασίες: το χρώμα τους. Τι σημαίνει λοιπόν το χρώμα των λουλουδιών; Ας δούμε κάποια βασικά πράγματα.

Κόκκινο
Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον έρωτα και το πάθος. Συμβολίζει την ενέργεια και τη χαρά της ζωής. Εννοείται πως καλό είναι να προσφέρουμε κόκκινα λουλούδια σε άτομα που μας ενδιαφέρουν ερωτικά ή ρομαντικά. Αποφύγετε να τα προσφέρετε σε κάποια επίσημη εκδήλωση ή στο αφεντικό σας ή άλλο πρόσωπο κύρους.

Ροζ
Το ροζ είναι ένα όμορφο και γενικά όχι πολύ έντονο χρώμα το οποίο όσον αφορά τα λουλούδια συμβολίζει την χαρά της νιότης αλλά και τη χάρη. Τα ροζ λουλούδια είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο σε κάποια γυναίκα ή κοπέλα, για την οποία όμως δεν τρέφετε και ρομαντικά ή ερωτικά αισθήματα. Γενικά, αποτελεί μια αρκετά safe αλλά και καλαίσθητη επιλογή για γυναίκες.

Πορτοκαλί
Αν και το πορτοκαλί στην ουσία είναι ένα πιο ανοιχτό κόκκινο, δεν έχει τον ίδιο συμβολισμό με αυτό το χρώμα και σε γενικές γραμμές αποτελεί μια πιο ουδέτερη και safe επιλογή. Το πορτοκαλί λοιπόν στα λουλούδια δείχνει την εμπιστοσύνη και τον ενθουσιασμό και ως εκ τούτου, μπορείτε να το προσφέρετε τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για άτομα του επαγγελματικού σας περιβάλλοντος και όχι μόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα