Τι να κάνω με τον τοξικό συνάδελφο στη δουλειά;

Τι να κάνω με τον τοξικό συνάδελφο στη δουλειά;

Η τραγουδίστρια, Ειρήνη Παπαδοπούλου, και η συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το πώς μπορούμε να χειριστούμε έναν τοξικό συνάδελφο.

Η τραγουδίστρια, Ειρήνη Παπαδοπούλου, μίλησε για την τοξικότητα στον χώρο της μουσικής.

«Έχει αλλά δεν θεωρώ πως υπάρχει μόνο σε αυτόν τον χώρο. Άρα προσοχή στις τοξικές συνεργασίες και σχέσεις. Σου στερεί την ψυχική σου γαλήνη και εάν είσαι παίχτης της ψυχολογίας δεν μπορείς να αποδώσεις. Είναι πολύ σημαντικό το κλίμα σε μία δουλειά.       Πια κοιτάω ότι κάνω να γίνεται με χαρά γιατί θεωρώ πως είναι πολύ μικρή η ζωή για να ζούμε τέτοιες τοξικές καταστάσεις».

Η συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, ανέφερε πως πολλές φορές λέμε πως το τοξικό εργασιακό περιβάλλον έχει να με την υποτίμηση των ικανοτήτων μας αλλά έρευνες έχουν δείξει πως το σημαντικότερο είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.

«Πλέον, καταλαβαίνουμε τον τοξικό άνθρωπο και δεν τον λέμε δύσκολο όπως παλαιότερα. Ένα τοξικό περιβάλλον είναι  όταν δεν αναγνωρίζεται η ισότητα, η διαφορετικότητα, δεν βοηθά στο να έχουμε συνεισφορά σε αυτό και μένουμε σαν να είμαστε μικρές μαριονέτες και να ικανοποιούμε θελήματα συνήθως ανθρώπων σε ανώτερες ιεραρχικά θέσεις που έχουν και κάποια ναρκισσιστική προσωπικότητα».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε το σχετικό απόσπασμα στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα