Προκαλεί ρυτίδες η αφαίρεση του μακιγιάζ;

Προκαλεί ρυτίδες η αφαίρεση του μακιγιάζ;

Μπορεί η αδιάβροχη μάσκαρα να είναι ένα δώρο στην ανθρωπότητα, αλλά είναι επίσης ένας εφιάλτης όταν πρέπει να αφαιρεθεί. Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετά για αυτή τη δουλειά. Το σαπούνι ενοχλεί στα μάτια. Και γενικά, οποιαδήποτε μέθοδο και να επιλέξετε, περιλαμβάνει υπερβολικό, ενοχλητικό τράβηγμα του λεπτού δέρματος γύρω από τα μάτια σας.

Μήπως, λοιπόν, αφαιρώντας το μακιγιάζ των ματιών σας αποκτάτε ρυτίδες;

Το επαναλαμβανόμενο, σκληρό τρίψιμο, είτε με το χέρι σας είτε με το βαμβάκι, μπορεί όχι μόνο να σπάσει το φράγμα του δέρματός σας, αλλά και να σχηματίσει μικρά αιμοφόρα αγγεία και να αυξήσει τον ερεθισμό.

Όσο περισσότερο τρίψιμο κάνετε, τόσο περισσότερο τεντώνεται το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και τόσο οι δομικές πρωτεΐνες ελαστίνης διασπώνται.

Πάντα να αφήνετε το βαμβάκι σας για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να σπάσει απαλά το προϊόν, και στη συνέχεια να σκουπίζετε απαλά. Έπειτα, αφαιρέστε τα τυχόν υπολείμματα με μία μπατονέτα και συνεχίστε με καθαριστικό προσώπου, για παράδειγμα με ένα διφασικό νερό αφαίρεσης μακιγιάζ.

Αφού καθαρίσετε σωστά όλο το μακιγιάζ των ματιών σας, εφαρμόστε μια κρέμα ματιών. Η κρέμα ματιών δεν πρόκειται να αφαιρέσει τις βαθιές ρυτίδες που ήδη υπάρχουν ή τα σκουρόχρωμα σημάδια ή τις μπλε φλέβες κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, ορισμένες κρέμες ματιών μπορούν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του δερματικού φραγμού.

Φροντίστε, λοιπόν, να πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί και τη νύχτα και το πρώτο σας βήμα να είναι η κρέμα ματιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα