Ποιο είναι το μπαχαρικό που καίει το λίπος στην κοιλιά και μειώνει την περίμετρο της μέσης

Ποιο είναι το μπαχαρικό που καίει το λίπος στην κοιλιά και μειώνει την περίμετρο της μέσης

Ένα τόσο δημοφιλές μπαχαρικό, που θα βρούμε σε κάθε κουζίνα, φαίνεται να βοηθά την καύση λίπους στην κοιλιά.

Υπάρχει σε κάθε κουζίνα και είναι ένα μπαχαρικό τόσο δημοφιλές και κοινό σχεδόν όσο το πιπέρι. Η μαζικότητά του, φυσικά, δεν είναι τυχαία. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, αλλά και στη γαστρονομία με την ίδια ευκολία, ακόμα και στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών και λικέρ.

Κατά τα άλλα, το χαρακτηρίζει η πικάντικη και γλυκιά γεύση, το ζεστό χρώμα, το έντονο άρωμα. Να το πάρει το ποτάμι;

Είναι η κανέλα, που έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές της ιδιότητες. Συμβάλλει επίσης θετικά στη διατήρηση του βάρους καθώς και στην προσπάθεια απώλειας κιλών, συγκεκριμένα στην περιοχή της κοιλιάς.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων του καφέ λίπους στα λιπώδη κύτταρα, που είναι γνωστό ως το καλό λίπος – το κακό, το επιβλαβές δηλαδή είναι το λευκό. 

Το καφέ λίπος λοιπόν περιέχει πολλά σταγονίδια λιπιδίων και μιτοχόνδρια που περιέχουν σίδηρο, τα οποία βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε πηγή ενέργειας. Βοηθά επίσης το σώμα να διατηρεί τη θερμοκρασία του σε υψηλά επίπεδα. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συστηματική κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει να μετατραπεί το λίπος της κοιλιάς από λευκό σε καφέ και ταυτόχρονα, να μειώσει την περίμετρο της μέσης.

Μελέτη στην οποία συμμετείχαν 786 άτομα, που έλαβαν περισσότερα από 2 γραμμάρια/ημέρα συμπληρώματος κανέλας για περίπου 12 εβδομάδες, απέδειξε ότι τα συμπληρώματα κατάφεραν να μειώσουν -σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή- το σωματικό βάρος κατά 1,02 κιλά, την περίμετρο μέσης κατά 2,40 εκατοστά, τον δείκτη μάζας σώματος κατά 0,51 kg/m2 και τη μάζα λίπους κατά 1,02%.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: πόση κανέλα μπορείς να καταναλώνεις καθημερινά (αν φυσικά δεν είσαι αλλεργικός); Περίπου 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού σε μορφή σκόνης ή 2,5 εκατοστά φλοιού κανέλας (τα ξυλαράκια κανέλας) την ημέρα. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα