Το έξυπνο tip για στέγνωμα ρούχων στο σπίτι τον χειμώνα

Το έξυπνο tip για στέγνωμα ρούχων στο σπίτι τον χειμώνα

Το στέγνωμα των ρούχων είναι ένα εποχιακό σπορ. Το καλοκαίρι ο καυτός ο ήλιος το κάνει δωρεάν για εμάς, ενώ τον χειμώνα, εάν θέλουμε να έχουμε φρέσκα ρούχα μέσα στην ημέρα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ακριβό στεγνωτήριο ή τον αφυγραντήρα.

Υπάρχει όμως και μία τρίτη επιλογή, η οποία λιγότερο από δυο σουβλάκια και μας επιτρέπει να στεγνώσουμε τα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού ή στη σκάλα.

Το αξεσουάρ για στεγνά ρούχα

Μην ανησυχείτε, πρόκειται για ένα προϊόν εξειδικευμένο για αυτή τη δουλειά, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους, ειδικά αν έχετε σκαλιά με κάγκελα μέσα στο σπίτι. 

Τρέξτε λοιπόν και αγοράστε μία φορητή απλώστρα για ρούχα. Αυτό το εργαλείο μπορεί να στερεωθεί σε πολλές επιφάνειες, και πολλές νοικοκυρές το κρεμούν πάνω στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν τα ρούχα όσο θερμαίνουν και το σπίτι.

Δεν υπάρχει όμως λόγος να ξοδέψετε πετρέλαιο, ούτε καν ρεύμα για να το πετύχετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε τα ρούχα από τη σχάρα στην κορυφή της σκάλας. Όσο περισσότεροι όροφοι μεσολαβούν, τόσο το καλύτερο.

Αυτό συμβαίνει λόγω της φύσης του αέρα. Ο ψυχρός αέρας είναι πιο βαρύς από τον θερμό, και μέσα σε ένα κτίριο τείνει να τον εκτοπίζει, σπρώχνοντάς τον προς τα πάνω.

Έτσι, ο θερμότερος αέρας σε ένα σπίτι συγκεντρώνεται στα υψηλότερα σημεία του. Τοποθετώντας έτσι εκεί τα ρούχα, θα έχετε εγγυημένο στέγνωμα μέσα σε περίπου μισή μέρα, χωρίς να πατήσετε κανέναν διακόπτη.

πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα