Βάλε αυτό και δεν θα θολώσουν ξανά τα τζάμια στο αυτοκίνητο

Βάλε αυτό και δεν θα θολώσουν ξανά τα τζάμια στο αυτοκίνητο

Βάλε αυτό και δεν θα θολώσουν ξανά τα τζάμια στο αυτοκίνητο: Πόσες φορές τα τζάμια του αυτοκινήτου σου έχουν θολώσει και δεν ξέρεις πώς να λύσεις το πρόβλημα; 

Για να μην την πατήσεις ξανά, διάβασε τα tips για ξεθόλωμα.

Το βασικό πρόβλημα που έχουν όλοι οι οδηγοί από το φθινόπωρο και μετά είναι τα θολωμένα τζάμια.

Η πρώτη της θερμοκρασίας και η διαφορά με την καμπίνα είναι η αιτία που προκαλεί το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο, το οποίο δημιουργεί προβλήματα ορατότητας.

Φυσικά υπάρχουν λύσεις για να ξεθολώσεις άμεσα τα τζάμια του αυτοκινήτου! Διάβασε τες παρακάτω και χρησιμοποίησες την επόμενη φορά!

Καθάρισμα τζαμιών

Ένας από τους βασικούς λόγους που μπορεί να θολώνουν τα τζάμια σου πιο γρήγορα και εύκολα είναι οι ρύποι στο εσωτερικό της καμπίνας. Για να μην συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να καθαρίζεις πολύ καλά με απορρυπαντικό το εσωτερικό μέρος των παρμπρίζ και των παραθύρων σου.

Τρίψε με οινόπνευμα

Μπορείς να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο φιλμ στα τζάμια του αυτοκινήτου σου με οινόπνευμα, το οποίο αποτρέπει το θόλωμα. Μόλις ολοκληρώσεις τον καθαρισμό τους, ρίξε λίγο οινόπνευμα σε ένα χαρτί και πέρασε το από πάνω. Το προστατευτικό είναι έτοιμο!


 
Φτιάξε τη ροή του αέρα

Η κακή ροή του αέρα και η συσσώρευση των υδρατμών και της αναπνοής σου είναι και αυτά αιτίες για το θόλωμα των τζαμιών. Φρόντισε λοιπόν να έχεις ελέγξει πως ο εξαερισμός και τα φίλτρα είναι σε καλή κατάσταση και οι αεραγωγοί δεν έχουν μπλοκάρει από σκουπιδάκια και φύλλα.

Άλλαξε τον κλιματισμό

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να πετύχεις το ξεθόλωμα των τζαμιών σου είναι να αλλάξεις από το ζεστό στο κρύο τον αέρα του air condition και να τον ρίξεις απευθείας πάνω στο τζάμι για λίγη ώρα. Μόλις ξεθολώσουν ανέβασε τη θερμοκρασία πάλι και φρόντισε να είναι σε χαμηλότερη ένταση και να μην πέφτει ο αέρας πάνω στα τζάμια. Έτσι αποτρέπεις το μελλοντικό θόλωμα.

Άνοιξε τα παράθυρα

Κλείσε την παροχή ζεστού αέρα στο αυτοκίνητο και άνοιξε τα τζάμια. Κάνε λίγη υπομονή και θα δεις πόσο γρήγορα τα τζάμια σου θα επανέλθουν. Εάν έχει βροχή ή κάνει πολύ κρύο, διατήρησε το παράθυρο σου με ένα μικρό «σκάσιμο» ώστε να ανανεώνεται ο αέρας, αλλά να μην μπαίνει νερό και κρύο στην καμπίνα.

Αυτοσχέδιος αφυγραντήρας

Τοποθέτησε σε μία παλιά κάλτσα χαλαζιακή άμμο και βάλε τη κάπου στο αυτοκίνητο που δε φαίνεται. Αυτό το υλικό έχει την ιδιότητα να τραβά την υγρασία από την καμπίνα και να συμβάλει στα γυαλιστερά τζάμια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα