8 Tips για να ανανεώσετε τον στολισμό στο Χριστουγεννιάτικο σας δέντρο

8 Tips για να ανανεώσετε τον στολισμό στο Χριστουγεννιάτικο σας δέντρο

Κάντε το χριστουγεννιάτικό σας δέντρο να δείχνει ανανεωμένο και ολοκαίνουργιο με εύκολα και οικονομικά tips.

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτοι στολισμοί σε σπίτια και καταστήματα. Ωστόσο κάποιοι δεν θέλετε καν να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία γιατί απλά έχετε βαρεθεί να στολίζετε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.

Επίσης η περίοδος δεν είναι κατάλληλη για να τα αγοράσετε όλα από την αρχή. Παρόλα αυτά όμως όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη παραπάνω θαλπωρή και χαρά αυτές τις μέρες. Επομένως αξίζει να δείτε τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο χωρίς να αντικαταστήσετε αυτό ή όλα τα στολίδια σας.

Χρησιμοποιήστε τα παλιά σας στολίδια για να δημιουργήσετε όμορφες συνθέσεις.

Αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε συνέχεια τα ίδια στολίδια πάνω στο δέντρο, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλα σημεία στο σπίτι.

Για παράδειγμα μπορείτε να γεμίσετε διακοσμητικά μπολ με μπάλες και αστέρια, να σκορπίσετε λίγες μπάλες πάνω σε έναν δίσκο με κεριά ή να κρεμάσετε κάποια στο πόμολο μια πόρτας ή ενός επίπλου.

Έτσι θα αδειάσετε χώρο στο δέντρο για να βάλετε λίγα καινούργια.

Προσθέστε λίγα statement στολίδια για να αλλάξετε το θέμα του στολισμού σας

Αν για παράδειγμα έχετε μπάλες, σταγόνες και λουλούδια, μπορείτε να προσθέσετε κουδουνάκια, μικρά στεφάνια από κουκουνάρια, σπιτάκια ή ό,τι άλλο σας αρέσει για να ανανεώσετε το θέμα του στολισμού σας.

Μια άλλη ιδέα είναι να εστιάσετε στα χρώματα. Αν μέχρι στιγμής είχατε μια κόκκινη βάση με χρυσές πινελιές, τότε μπορείτε είτε να προσθέσετε λίγο πράσινο για να το κάνετε πιο παραδοσιακό, είτε μπορντό που έχει επιστρέψει στις μεγάλες τάσεις για να πετύχετε μια πιο vintage αισθητική, ή λευκό για να το φωτίσετε.

Μπλέξτε περισσότερες υφές

Όσες περισσότερες υφές συνδυάζετε, τόσο πιο πλούσιο και ξεχωριστό θα δείχνει το δέντρο σας. Μην περιορίζεστε μόνο στη γυαλάδα ή στα ματ στολίδια. Προσθέστε λίγα που να έχουν μια διαφορετική υφή, όπως ένα ανάγλυφο σχέδιο, ένα άλλο υλικό (π.χ. ξύλο) κάτι που να τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα.

Στις υφές φυσικά και προστίθενται οι κορδέλες, τα λουλούδια, τα φτερά και οι υφασμάτινες φιγούρες.

Επίσης το θετικό είναι ότι δεν χρειάζεται να πάρετε πολλά από αυτά, καθώς 3-4 είναι αρκετά για να αναδείξουν το δέντρο σας και να το μεταμορφώσουν.

Φροντίστε τη βάση του δέντρου σας

Πολλές φορές στολίζετε αλλά ξεχνάτε τη βάση. Είτε βάλετε φάτνη είτε όχι, μην ξεχνάτε και το πιο διακοσμητικό κομμάτι της βάσης.

Κάτι που σίγουρα δεν θα σας κοστίσει είναι να πάρετε μια παλιά μάλλινη εσάρπα ή ένα παλιό κουβερτάκι που δεν θα χρησιμοποιήσετε και να τυλίξετε γύρο από τη βάση για να αναδείξετε καλύτερα και το δέντρο και τα στολίδια σας.

Χιονίστε το δέντρο σας

Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το δέντρο σας στη στιγμή δεν έχετε παρά να το χιονίσετε! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χιόνι σε σπρέι. Επομένως ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το δέντρο σας προμηθευτείτε με την κατάλληλη ποσότητα «χιονιού». Στην αγορά έχει πολλά προϊόντα για να διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Κρατήστε μια απόσταση 30-50 εκατοστά από το δέντρο και ψεκάστε ομοιόμορφα. Καλό είναι όταν το κάνετε να αφήσετε ανοιχτά τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος και μην ξεχνάτε να κουνάτε καλά το μπουκάλι.

Extra tip: Προτιμήστε τα χιόνια που καθαρίζουν απλά με ένα βρεγμένο πανάκι.

Προσθέστε λίγα κλαδιά

Μερικά επιπλέον κλαδιά θα ανανεώσουν την όψη του δέντρου σας και θα το κάνουν να δείχνει πιο φουντωτό και πιο γεμάτο. Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη, από απλά πράσινα που μιμούνται τα φυσικά μέχρι και αλλά κλαδιά με χρωματιστά glitter, με μούρα, με λουλούδια κτλ.

Διαλέξτε κομμάτια που να κερδίζουν το βλέμμα για να εστιάζετε σε αυτά και όχι στα παλιά σας στολίδια.

Προσθέστε μια σειρά με λαμπάκια

Το φως παίζει σημαντικό ρόλο στον χριστουγεννιάτικο στολισμό και σε αυτόν περιλαμβάνεται και το δέντρο. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε μια σειρά με λαμπάκια πιο statement από αυτά που ήδη έχετε.

Μπορεί να είναι αστεράκια ή σε σχήμα κεριού, πάντως σε κάθε περίπτωση φροντίστε να έχουν το ίδιο χρώμα και απόχρωση για να μη χαθεί η συνοχή.

Ανταλλάξτε στολίδια με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο

Εκτός από εσάς μπορεί να έχουν βαρεθεί τα στολίδια τους και οι φίλοι σας. Επομένως γιατί να μην ανταλλάξετε μεταξύ σας; Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια κομμάτια που θα ταιριάζουν με το θέμα του δέντρου σας και που θα του δώσουν μια νέα εικόνα.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα