Πείτε αντίο στα έντομα υγρασίας με αυτά τα 3 υλικά

Πείτε αντίο στα έντομα υγρασίας με αυτά τα 3 υλικά

Το ασημόψαρο ή αλλιώς ψαράκι της υγρασίας, είναι ένα άπτερο έντομο της κατηγορίας θυσάνουρα. Το λέμε ασημόψαρο, λόγω του ασημένιου χρώματός του και επειδή όταν κινείται, πηγαίνει πέρα δώθε σαν ψάρι. Αγαπά τα ζεστά και υγρά μέρη και έτσι το συναντάμε συνήθως σε μέρη όπως το μπάνιο, κοντά σε σωληνώσεις, στο υπόγειο, στο πατάρι κλπ.

Παρά την ενόχληση, είναι στην πραγματικότητα αβλαβή και μπορούν να μας απαλλάξουν από τα ακάρεα και τα σπόρια μούχλας. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρειάζεται απεντόμωση, καθώς αν πολλαπλασιαστούν έντονα, μπορούν να φθείρουν διάφορα αντικείμενα, όπως βιβλία και ταπετσαρίες.

Πατάτα

Κόψτε μια πατάτα στη μέση, σκάψτε την λίγο και κάντε μια μικρή εσοχή στο πλάι της. Τοποθετήστε την πατάτα σε μια μεμβράνη με την εσοχή στραμμένη προς τα κάτω. Το ασημόψαρο θα συρθεί κάτω από την πατάτα, ώστε να τραφεί. Μόλις προσελκύσει αρκετά, μπορείτε να τυλίξετε τη μεμβράνη με την πατάτα και να την πετάξετε.

Μέλι

Το ασημόψαρο έχει αδυναμία στα γλυκά οπότε το μέλι ή το σιρόπι λειτουργούν εξίσου καλά με τις πατάτες. Απλώστε λίγο μέλι σε κομμάτι χαρτί ή φύλλο ψησίματος και αφήστε το έξω. Τα έντομα θα κολλήσουν στο μέλι. 9 Φυτά που Ταιριάζουν Απόλυτα στο Μπάνιο

Μπέικιν πάουντερ

Εάν δεν θέλετε να δείξετε έλεος σε αυτά τα μικρά έντομά, ετοιμάστε ένα μείγμα από μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη. Δελεασμένα από τη ζάχαρη, τα έντομα θα φάνε το μπέικιν πάουντερ που θα φουσκώσει μέσα τους και θα τα εξολοθρεύσει.

Λεβάντα

Αντί να πιάσετε τα μικρά έντομα, μπορείτε επίσης να τα διώξετε. Για να το κάνετε αυτό, αφήστε φακελάκια λεβάντας γύρω από το σπίτι σας ή προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας στο νερό όταν σκουπίζετε τα πατώματα.

Γυάλινη παγίδα

Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με βρώμη και τυλίξτε το με χαρτοταινία. Τα έντομα θα συρθούν στο βάζο, αλλά δεν θα μπορούν να βγουν καθώς θα γλιστρούν στο γυαλί.

Εκτός από την ενόχληση, τα ασημόψαρα υποδεικνύουν υπερβολική υγρασία, μούχλα ή κακή μόνωση στο σπίτι σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε τι προκαλεί την εμφάνιση τους.

Πηγή: trikaladay.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα