Δεν μπορείς να χάσεις βάρος όσο κι αν προσπαθείς;

Δεν μπορείς να χάσεις βάρος όσο κι αν προσπαθείς;

Ξεκινάς την καινούρια σου διατροφή και την τηρείς 100%, παράλληλα κάνεις συστηματικά άσκηση, και πάλι τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμενες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αρχικά, μην πανικοβάλλεσαι. Δεν χρειάζεται καθόλου stress μία τέτοια κατάσταση. Αυτό που θέλω να αναρωτηθείς είναι εάν οι προσδοκίες σου είναι ρεαλιστικές και να δεις παρακάτω κάποιους πιθανούς λόγους.

1. Χάνεις βάρος, απλώς δεν το επιβεβαιώνει η ζυγαριά σου (ακόμα)

Το ότι δεν κατεβαίνει κάθε μέρα η ζυγαριά, δεν σημαίνει ότι δεν χάνεις λίπος και η διατροφή που ακολουθείς δεν αποδίδει. Η ζυγαριά δεν είναι, σχεδόν ποτέ, αντιπροσωπευτική. Αυτό συμβαίνει γιατί σημαντικό ρόλο στις γυναίκες διαδραματίζουν οι ορμόνες, οι οποίες μπορούν και έχουν σημαντική επίδραση στη ποσότητα νερού που «κατακρατεί» το σώμα, ειδικά τις μέρες έμμηνου ρύσεως ή στα μισά του κύκλου. Επίσης, η έναρξη άσκησης, είναι πιθανό να σαμποτάρει τον δείκτη της ζυγαριά σου, καθώς παράλληλα αυξάνεις μυϊκή μάζα , κάτι που «ζυγίζει» και αποτυπώνεται στη ζυγαριά. Επομένως, απέφυγε την καθημερινή ζύγιση, ακολούθησε το πλάνο διατροφής σου χωρίς να σε πτοεί το νούμερο που βλέπεις, κάνε τη γυμναστική σου και δες τις αλλαγές στο σώμα σου να συμβαίνουν με τον καιρό.

2. Χάνεις το «μέτρο» και οι μερίδες σου είναι μεγαλύτερες χωρίς να το καταλαβαίνεις

διαβάστε αναλυτικα στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα