Οκτώ πράγματα που ξεχνάτε να καθαρίσετε μέσα στο σπίτι

Οκτώ πράγματα που ξεχνάτε να καθαρίσετε μέσα στο σπίτι

Μπορεί να καθαρίζετε το σπίτι σας μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά στις δύο εβδομάδες, αλλά πόσο συχνά κάνετε ένα πολύ καλό, βαθύ καθάρισμα;

Eμείς συγκεντρώσαμε τις συμβουλές των ειδικών σε θέματα καθαριότητας και καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα.

Στην ουσία υπάρχουν 8 πράγματα που δεν κάνετε όταν καθαρίζετε το σπίτι σας σε βάθος και σας τα έχουμε όλα εδώ.

Καθαρίζετε τις μπαταρίες σε κουζίνα και μπάνιο Μια φορά το μήνα ή έστω και μια φορά στους δύο μήνες πρέπει να κάνετε ένα καλό καθάρισμα σε όλες τις μπαταρίες του σπιτιού σας και στο τηλέφωνο του ντους. Γεμίζετε ένα σακουλάκι με νερό και ξίδι και εφαρμόζετέ το στην μπαταρία σας. Στερεώνετε με ένα λαστιχάκι και αφήνετέ το εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ.

Ξεσκονίζετε τους ανεμιστήρες οροφής Είμαστε σίγουροι ότι τους ξεχνάτε και ότι δεν αμελείτε επίτηδες το ξεσκόνισμά τους. Καλό είναι 2 φορές το χρόνο -ιδανικά το καλοκαίρι και τον χειμώνα- να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στους ανεμιστήρες οροφής.

Καθαρίζετε ντουλάπια και συρτάρια Ένα βαθύ καθάρισμα του σπιτιού απαιτεί να γίνει και αυτή η δουλειά. Αδειάζετε τα ντουλάπια και τα συρτάρια σας μια φορά τον χρόνο και κάνετέ τους ένα καλό ξεκαθάρισμα καταρχάς και ένα καλό καθάρισμα στη συνέχεια.

Απολυμαίνετε τον κάδο των σκουπιδιών Μια φορά το τετράμηνο ή και όποτε θεωρείτε ότι χρειάζεται καλό είναι να κάνετε αυτήν την τόσο σημαντική δουλειά που έχει να κάνει με την καλή υγιεινή. Αδειάζετε τον κάδο σας και πλένετέ τον στην μπανιέρα με νερό και σαπούνι.

Καθαρίζετε τις ηλεκτρονικές συσκευές Είναι πολύ σημαντικό 4 φορές τον χρόνο να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στις ηλεκτρονικές συσκευές σας. Καθαρίζετε, λοιπόν, τα τηλεκοντρόλ σας, τα ποντίκια, τα τηλέφωνα, τα tablet και τα πληκτρολόγια.

Κάνετε ένα καλό καθάρισμα στο ψυγείο και την κατάψυξη Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο αλλά καλό είναι να γίνεται 2 φορές τον χρόνο. Αδειάζετε το ψυγείο σας και καθαρίζετέ το με νερό και σαπούνι.

Καθαρίζετε τον φούρνο σας Αν είστε από τις νοικοκυρές που μαγειρεύουν συχνά και δεν έχουν τον φούρνο ως διακοσμητικό τότε ο φούρνος σας χρειάζεται ένα πολύ καλό καθάρισμα μια φορά το μήνα. Μπορείτε να το κάνετε απλά με ζεστό νερό και σαπουνάδα.

Καθαρίζετε σε βάθος το πλυντήριο πιάτων Με μαγειρική σόδα και ξίδι μπορείτε να κάνετε τον πλυντήριο πιάτων να λάμψει. Κάντε το μια φορά το χρόνο.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα