Τα 14 πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι μας και έχουν ημερομηνία λήξης

Τα 14 πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι μας και έχουν ημερομηνία λήξης

Όλα έχουν ημερομηνία λήξης: 14 πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι μας και δεν έχουμε ιδέα ότι λήγουν

Είναι περίεργο αλλά αληθινό! Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία πιστεύουμε ότι διαρκούν για πάντα, όμως στην πραγματικότητα έχουν ημερομηνία λήξης. Ας δούμε ποιο είναι το χρονικό διάστημα που έχουν αυτά τα πράγματα και ας πράξουμε αναλόγως!

Στο υπνοδωμάτιο
Στρώμα: 5-10 χρόνια
Ναι, αγαπημένο μας στρώμα σε ένα χρονικό διάστημα 5 έως 10 χρόνων,  πρέπει να το αποχωριστούμε! Μάλιστα, σύμφωνα με ορθοπεδικούς αλλά και ειδικούς σε θέματα υγιεινής, η αλλαγή στρώματος πρέπει να γίνεται κατά μέσο όρο στα 7 χρόνια εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και εγγυήσεις σε κάποιο προϊόν.

Μαξιλάρια: 12-18 μήνες
Οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζουμε μαξιλάρια περίπου κάθε 12 με 18 μήνες. Με τον καιρό, τα μαξιλάρια γεμίζουν ακάρεα και μπορούν να προκαλέσουν πόνους στον αυχένα επειδή χάνουν το σχήμα τους. Οποιοδήποτε μαξιλάρι έχει κλείσει τα 2 χρόνια, έχει έρθει η ώρα να το… αποχωριστείτε.

Παντόφλες: Κάθε χρόνο
Οι παντόφλες είναι το τέλειο περιβάλλον για να μεταδοθεί ένας μύκητας. Τις φοράμε με λερωμένα πόδια ή με υγρά μόλις βγούμε από το μπάνιο. Τις πλένουμε… σπάνια γιατί δεν το θυμόμαστε. Ακόμη κι αν δεν έχουν χαλάσει, καλό είναι να τις αλλάζετε κάθε 6 -12 μήνες.


Στην Κουζίνα
Σφουγγαράκια: Κάθε μήνα
Έρευνες έχουν αναδείξει το σφουγγαράκι της κουζίνας σε «πρωταθλητή» της βρωμιάς αφού, όπως διαπιστώθηκε, διαθέτει 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα. Εκτός από το να τα πλένετε, πρέπει να τα αλλάζετε τακτικά.

 Μπαχαρικά: 1-3 χρόνια
Τα μπαχαρικά χάνουν την μυρωδιά τους και τη γεύση τους με τον καιρό. Τα τριμμένα μπαχαρικά θα πρέπει να τα κρατάτε το πολύ 6 μήνες.

 Αλεύρι: 6-12 μήνες
Το υψηλής ποιότητας αλεύρι θα πρέπει να το κρατάτε το πολύ μέχρι 1 χρόνο.

 Στο Μπάνιο
Σφουγγάρι: Κάθε μήνα
Τα σφουγγάρια είναι το ιδανικό μέρος να ζήσουν οι μύκητες και η μούχλα. Ορισμένα από αυτά τα βακτήρια είναι πολύ επικίνδυνα, αφού μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παθήσεις

 Πετσέτες: 3-4 χρόνια
Οι υγρές πετσέτες είναι το τέλειο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Ακόμα και να τις πλένετε συνέχεια, δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι πολυκαιρισμένες πετσέτες χρειάζονται… απόσυρση.

 Οδοντόβουρτσα: 3 μήνες
Μία οδοντόβουρτσα πρέπει να πετιέται όταν έχει φθαρεί πολύ, αλλά εκτός από αυτό, θα πρέπει να την πετάτε μετά από μία ίωση αλλιώς μπορεί να κολλήσετε ξανά. Η γενική συμβουλή είναι να αλλάζετε οδοντόβουρτσα ανά τρίμηνο

 
Χτένες και βούρτσες: 1 χρόνο
Πλένετε τακτικά τις βούρτσες και τις χτένες των μαλλιών σας με σαπούνι ή με λίγο σαμπουάν για να τις διατηρείτε σε άψογη κατάσταση και μάλιστα μία φορά την εβδομάδα. Παρόλα αυτά χρειάζονται αλλαγή 1 φορά τον χρόνο.

 
Αντικείμενα του μωρού
Πιπίλα: 2-5 εβδομάδες
Οι πιπίλες από Latex πρέπει να αντικατασταθούν ανεξάρτητα από την κατάσταση ή του πόσο καιρό χρησιμοποιούνται. Δημιουργούνται ρωγμές εύκολα και εκεί είναι το κατάλληλο μέρος για να ζήσουν βακτήρια.

 Παιδικές θέσεις στο αυτοκίνητο: 6-10 χρόνια
Με τον καιρό, το πλαστικό και ο αφρός χαλάνε και έτσι η θέση χάνει το σχήμα και δεν προστατεύει πλέον το παιδί. Είναι καλύτερο να αγοράσετε μία καινούργια, παρά να χρησιμοποιήσετε θέση που είχατε στο προηγούμενο παιδί σας.

 
Γενικά
Απολυμαντικά: 3 μήνες
Μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν και χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, οπότε θέλουν αντικατάσταση

Εντομοαπωθητικά: 2 χρόνια
Αν σας μένουν υπόλοιπα προϊόντος, και νομίζετε ότι θα σας προστατεύσουν δεν ισχύει. Το πολύ μετά από 2 χρόνια σταματάνε να είναι χρήσιμα.

olagiatospiti.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα