Διατροφή: Τρόφιμα που μπορείτε ακόμα να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Διατροφή: Τρόφιμα που μπορείτε ακόμα να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ημερομηνίες λήξης είναι σημαντικοί δείκτες για το πόσο ασφαλές είναι να καταναλωθεί το φαγητό, αλλά με ορισμένα είδη μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως κατευθυντήρια γραμμή. Εδώ, συγκεντρώσαμε προϊόντα που είναι καλό για κατανάλωση μετά την ημερομηνία συσκευασίας, αρκεί να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Σκληρά Τυριά
Τα σκληρά τυριά όπως το τσένταρ και η παρμεζάνα εξακολουθούν να είναι εντάξει για κατανάλωση ακόμα και όταν έχει αρχίσει να σχηματίζεται μούχλα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει τυχόν μουχλιασμένα μέρη πριν τα τρίψετε για το mac και το τυρί σας ή την επικάλυψη των ζυμαρικών σας. Γενικά, τα σκληρά τυριά είναι εντάξει για κατανάλωση για ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης.

Αυγά
Έχετε πάει ποτέ να φτιάξετε μια ομελέτα και παρατηρήσατε ότι η ημερομηνία στο κουτί των αυγών σας έχει ήδη παρέλθει; Τα αυγά είναι ένα άλλο βασικό προϊόν που οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν πάντα πριν από την ημερομηνία λήξης. Ακολουθεί ένα κόλπο για να ελέγξετε εάν τα αυγά έχουν χαλάσει χωρίς να τα σπάσετε: τοποθετήστε το σε ένα μπολ με νερό για να ελέγξετε την άνωση. Εάν βυθιστεί, εξακολουθεί να είναι ασφαλές για φαγητό. αν επιπλέει, πετάξτε το στον κάδο κομποστοποίησης.

Ψωμί
Το καλύτερο κατά ημερομηνία για φρέσκο ​​ψωμί είναι να υποθέσουμε ότι κρατάτε το καρβέλι σας στον πάγκο. Αλλά εφόσον δεν βλέπετε μούχλα να αναπτύσσεται στους κόκκους σας, θα πρέπει να είναι εντάξει να φτιάξετε αυτό το σάντουιτς ή το γαλλικό τοστ . Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ψωμιού σας, φυλάξτε το στο ψυγείο – μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες – ή διατηρήστε το στην κατάψυξη.

Βούτυρο
Εάν το βούτυρο σας είναι έτοιμο να λήξει, βάλτε το στην κατάψυξη για να διατηρηθεί φρέσκο ​​για περισσότερο. Λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε όλο αφού το έχετε ξεπαγώσει.

Ξηρά ζυμαρικά
Τα ζυμαρικά δεν χαλάνε εύκολα γιατί είναι ξηρό προϊόν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πολύ μετά την ημερομηνία λήξης, αρκεί να μην μυρίζει αστεία (τα ζυμαρικά αυγών μπορεί να βγάλουν μια ταγγική μυρωδιά). Γενικά, τα ξηρά ζυμαρικά έχουν διάρκεια ζωής δύο ετών, αλλά συνήθως μπορείτε να τα πιέσετε στα τρία. Προχωρήστε λοιπόν και φτιάξτε αυτά τα λαζάνια ή την καρμπονάρα χρησιμοποιώντας τα noodles που βρήκατε κρυμμένα στο πίσω μέρος του ντουλαπιού σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα