Συμβουλές για να ξυπνάτε εύκολα και χαρούμενοι το πρωί

Συμβουλές για να ξυπνάτε εύκολα και χαρούμενοι το πρωί

Τα νεύρα σας!!! Με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί το μόνο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να το πετάξετε για να μην χτυπήσει ποτέ ξανά. Δυστυχώς πρέπει να δείτε τα πράγματα διαφορετικά για να μάθετε να ξυπνάτε με ευκολία. 

Εμείς σας δίνουμε λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε πιο χαρούμενοι και πιο εύκολα.

Κοιμηθείτε αρκετά Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί είναι ο προφανής, το ότι δεν κοιμάστε δηλαδή όσες ώρες θα έπρεπε. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανοίξετε τα μάτια σας κάθε πρωί, προφανώς και δεν κοιμάστε 7-8 ώρες το βράδυ. Προσπαθείτε να πιέζετε τον εαυτό σας κάθε βράδυ έτσι ώστε σιγά-σιγά να καταφέρετε να κλείνετε το απαραίτητο για τον οργανισμό σας 8ωρο. Σύμφωνα με τον National Sleep Foundation οι υγιείς ενήλικες πρέπει να κοιμούνται κατά μέσο όρο 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

Μετακινήστε το ξυπνητήρι σας Όταν το ξυπνητήρι σας είναι δίπλα στο κρεβάτι είναι πολύ εύκολο να απλώσετε το χέρι σας και να το κλείσετε με το που χτυπήσει το πρωί. Επομένως, καταλήγετε να ξυπνάτε με μια ώρα καθυστέρησει και μετά να τρέχετε μέσα στον πανικό για να προλάβετε να φτάσετε στην ώρα σας στη δουλειά. Βάλτε το ξυπνητήρι σας πιο μακριά σας έτσι ώστε να πρέπει να σηκωθείτε για να το κλείσετε.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα Αφιερώστε 1-2 λεπτά με το που ξυπνάτε για να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές και να σκεφτείτε κάτι θετικά για την ημέρα που έρχεται. Έπειτα κάντε ένα καλό stretching. Θα οξυγονωθεί ο εγκέφαλός σας και θα ξεκινήσετε πιο ευχάριστα την ημέρα σας. Αφήστε το φως να μπει στο σπίτι σας Όταν το φως του ήλιου πέφτει πάνω στα μάτια σας, ακόμα κι αν αυτά είναι κλειστά, δίνεται σήμα στον εγκέφαλό σας ότι είναι ώρα να ξυπνήσει. Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως του ήλιου ανοίγοντας τα παραθυρόφυλλά και τις κουρτίνες σας λίγο πριν ξημερώσει. Έτσι θα ξυπνάτε κάθε μέρα φυσικά.

Κάντε μια μικρή προετοιμασία το προηγούμενο βράδυ Απλοποιήστε την πρωινή προετοιμασία σας για τη δουλειά πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Αφιερώστε μερικά λεπτά για να διαλέξετε τι θα φορέσετε την επόμενη μέρα, ετοιμάστε το τάπερ με το φαγητό που θα πάρετε μαζί σας -εσείς και τα παιδιά σας- και φτιάξτε και την τσάντα σας. Έτσι όταν ξυπνήσετε το πρωί το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να φάτε με την ησυχία σας το πρωινό σας και να ετοιμαστείτε χωρίς άγχος για τη δουλειά σας.

Βρείτε έναν φίλο και κάντε πρωινή γυμναστική Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να ξυπνάτε νωρίς το πρωί είναι να πηγαίνετε για γυμναστική με κάποιον φίλο σας. Η πρωινή βόλτα και γυμναστική σε ένα όμορφο και ήσυχο πάρκο με καλή παρέα θα σας κάνει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον πιο χαλαρωτικό και υπέροχο τρόπο. Μυρίστε τον καφέ Αν έχετε καφετιέρα με χρονόμετρο μπορείτε να κάνετε το εξής. Ρυθμίστε την να ξεκινήσει να φτιάχνει τον καφέ σας μερικά λεπτά πριν σηκωθείτε το πρωί. Τι πιο ωραίο από το να σηκώνεστε από το κρεβάτι και να μυρίζετε κατευθείαν φρέσκο καφέ. Αν δεν έχετε τέτοια καφετιέρα μπορείτε να αποφασίσετε με τον σύντροφό σας να σηκώνεται μία ο ένας και μία ο άλλος εναλλάξ πρώτος έτσι ώστε να φτιάχνει τον πρωινό καφέ και να τον πηγαίνει στον άλλον στο κρεβάτι.

Απλά πάρτε το απόφαση Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε κάτι είναι απλά να το κάνετε. Μην χουζουρεύετε στο κρεβάτι τα πρωινά και μην «παλεύετε» με τα σεντόνια σας μέχρι να σηκωθείτε. Πάρτε απόφαση ότι πρέπει να σηκωθείτε και κάντε το χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα