Ψάθινα φυσικά χαλιά: Πως να τα ενσωματώσετε στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας

Ψάθινα φυσικά χαλιά: Πως να τα ενσωματώσετε στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας

Όταν πρόκειται για χαλιά από φυσικές ίνες, υπάρχουν διάφορες επιλογές. Τα χαλιά από σιζάλ, μπαμπού, θαλάσσιο χόρτο, ακόμη και κάνναβη έχουν αποδειχθεί αγαπημένα για κορυφαίους σχεδιαστές και οικογένειες με κατοικίδια ζώα και παιδιά, αλλά ένα άλλο στυλ που είναι εξίσου δημοφιλές είναι η γιούτα.


Η γιούτα είναι μια φυσική ίνα που προέρχεται από τα φυτά corchorus και χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο της διακόσμησης του σπιτιού για τα πάντα, από χαλιά μέχρι ταπετσαρίες. Συχνά αναφέρεται ως η χρυσή ίνα λόγω της μεταξένιας φύσης της, και βρίσκεται κυρίως στο Μπαγκλαντές και την Ινδία. Η φυσική καφέ απόχρωση της γιούτας την καθιστά ιδανική για την κάλυψη αντιαισθητικών λεκέδων. Μπορεί εύκολα να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα και επιτόπου με ήπιο σαπούνι και νερό. Επιπλέον, είναι ένα υλικό προσιτό και φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο.
Πώς να διακοσμήσετε με χαλιά γιούτα


1) Ιδανικά για χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα. Αν αναζητάτε το τέλειο χαλί για έναν χώρο με μεγάλη κυκλοφορία, όπως το σαλόνι ή το φουαγιέ, τα ψάθινα φυσικά χαλιά είναι μια ανθεκτική επιλογή που αντέχει στην καθημερινή φθορά.


2) Τα χαλιά από γιούτα συνδυάζονται αρμονικά με μια σειρά από στυλ, από μοντέρνα έως παραδοσιακά. Ένας καλαίσθητος τρόπος για να τα τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο είναι να τα τοποθετήσετε σε στρώσεις με ένα άλλο χαλί. Για παράδειγμα, αν λατρεύετε τα εμπριμέ χαλιά με ζωηρά μοτίβα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίσθηση ισορροπίας τοποθετώντας από κάτω ένα χαλί γιούτας σε μεγάλο μέγεθος για πρόσθετη κάλυψη.

Η τοποθέτηση χαλιών σε στρώσεις έχει εξαιρετικά καλό αισθητικό αποτέλεσμα σε μεγάλους χώρους καθιστικού, σε μια αδιάφορη είσοδο. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν για να πλαισιώσουν και να αναδείξουν ένα όμορφο έπιπλο χωρίς να το επισκιάσουν. Είναι επίσης ένας τρόπος για να παρέχετε μια βάση και να οριοθετήσετε καλύτερα ανοιχτούς, μεγάλους και ενιαίους χώρους. Συνολικά, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων βασίζονται σε αυτή την τεχνική ξανά και ξανά για να κάνουν έναν χώρο πιο φιλόξενο και ζεστό.

3) Δοκιμάστε ένα στυλ με μοτίβα. Η φυσική απόχρωση της γιούτας είναι ένα γήινο καφέ χρώμα, αλλά όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές πειραματίζονται με πολύχρωμα χαλιά σε μοτίβο, συμπεριλαμβανομένων των chevron και των λωρίδων. Ένα χαλί από γιούτα με μοτίβο είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε λίγη υφή και προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο - ειδικά σε ένα δωμάτιο όπου επικρατούν τα ουδέτερα χρώματα.

4) Ιδανικά για δωμάτια με ανοιχτόχρωμο δάπεδο. Ένα μειονέκτημα των χαλιών από γιούτα είναι ότι οι ίνες τους τείνουν να αποβάλλουν (αυτό απλά έρχεται μαζί με την επιλογή ενός φυσικού στυλ). Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί από γιούτα σε ένα δωμάτιο με ανοιχτόχρωμο δάπεδο, όπου η αποβολή θα είναι λιγότερο αισθητή. Η χρήση ενός υποστρώματος χαλιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας της αποβολής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα