Πως θα απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω απ’ τα μάτια

Πως θα απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω απ’ τα μάτια

Αν τα μάτια σου είναι πρησμένα , μην ανησυχείς. Υπάρχει λύση να «ξεφουσκώσεις». Για την ακρίβεια, υπάρχουν τέσσερις λύσεις. Διαλέγεις (ή τις συνδυάζεις, που είναι και το ιδανικό) και παίρνεις.

Ύπνος
Ακούγεται κοινότοπο, αλλά μήπως δεν κοιμάσαι αρκετά ή δεν κοιμάσαι σωστά; Προσπάθησε να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο κάνοντας ένα ντους ή να μειώσεις τις τεχνολογικές επαφές σου (τηλέφωνο, ταμπλέτα, laptop, τηλεόραση) μία ώρα πριν κοιμηθείς.

Νερό
Οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια συχνά προκαλούνται από κατακράτηση υγρών εξαιτίας υψηλής πρόσληψης αλατιού από τη διατροφή.

Απόφυγε τα αλατισμένα φαγητά –κάνουν κακό στην υγεία έτσι κι αλλιώς– και πίνε πολλά ποτήρια νερό, ώστε να διώξεις το αλάτι από τον οργανισμό σου (και τα μάτια σου). Επίσης, σταμάτα να πίνεις υγρά που προκαλούν δριμεία αφυδάτωση, όπως ο καφές και το αλκοόλ.

Καταπράυνση
Βάλε κάτι δροσερό πάνω στα μάτια σου, όπως αγγούρι ή φακελάκια τσαγιού, τα οποία θα έχεις βάλει στο ψυγείο αρκετή ώρα πριν.

Μάσκα
Χρησιμοποίησε ένα concealer σε μια απόχρωση που ταιριάζει στο φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου και άπλωσέ το κάτω από τα μάτια. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές, γιατί η επιδερμίδα στα σημεία αυτά είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα