Διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι

Διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι

Ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείτε συχνά, το βαμβάκι σπάνια λείπει από το ντουλαπάκι του μπάνιου σας. Εκείνο ίσως που δεν γνωρίζετε είναι ότι το βαμβάκι έχει περισσότερες χρήσεις από αυτές που γνωρίζετε.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

Εξαφανίστε τα άλατα

Όταν οι βρύσες, τα πόμολα ή άλλα σημεία του μπάνιου και του νεροχύτη αρχίζουν να συσσωρεύουν άλατα, μουλιάστε λίγο βαμβάκι σε διάλυμα ξιδιού και νερού και τοποθετήστε το στα σημεία με τα άλατα. Περιμένετε μερικά λεπτά να δράσει το ξίδι πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Με λίγο βαμβάκι μπορείτε να αρωματίσετε όλο το σπίτι.

Κάντε το μπάνιο σας να μυρίζει όμορφα

Τοποθετήστε μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο, όπως κανέλα ή πορτοκάλι, σε μερικές μπάλες βαμβακιού. Τοποθετήστε τις σε ένα μικρό μπολ και βάλτε τις σε ένα ράφι για να μυρίζει όμορφα ο χώρος.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε τις ντουλάπες σας να μυρίζουν όμορφα, τα συρτάρια ακόμα και την τσάντα σας.

Ανακουφιστείτε από το τσούξιμο

Ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ξίδι ή ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση αν έχετε καεί από τον ήλιο και υποφέρετε.

Απολυμάνετε καθημερινά αντικείμενα

Τα τηλεχειριστήρια ή οι διακόπτες είναι δύσκολο να καθαριστούν. Ωστόσο, αποτελούν εστία των περισσότερων μικροβίων μέσα στο σπίτι. Ο πιο εύκολος τρόπος απολύμανσης είναι αυτός με βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα. Αφαιρεί όχι μόνο τη βρωμιά αλλά και τα μικρόβια.

Κρατείστε μακριά τα μυρμήγκια

Σε ένα πιάτο βάλτε ένα βαμβάκι με λίγο νερό, βόρακα και ζάχαρη και τοποθετήστε το στα σημεία που έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Καθαρίστε τους λεκέδες μελανιού από τα ρούχα

Μουσκέψτε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και ταμπονάρετε το λεκέ μέχρι να αφαιρέσετε όσο περισσότερη ποσότητα μπορείτε. Στη συνέχεια πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο.

Πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα