Λουλούδια: Έξι συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της ανθοδέσμης σας

Λουλούδια: Έξι συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της ανθοδέσμης σας

Αν σας αρέσουν τα λουλούδια, θα χαρείτε να μάθετε ότι μια ανθοδέσμη μπορεί εύκολα να αναβαθμίσει τον χώρο σας και να προσδώσει φρεσκάδα κα στυλ. Επιπλέον, τα φρέσκα λουλούδια μέσα στο σπίτι έχει αποδειχθεί ότι επιδρούν θετικά στην ψυχολογία μας. 

Το μόνο αρνητικό είναι ότι η πανέμορφη ανθοδέσμη σας δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που μαραίνονται τα λουλούδια από την επόμενη κιόλας μέρα. Ωστόσο υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε αυτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα παρακάτω 6 tips θα παρατείνουν τη ζωή της ανθοδέσμη σας. 

  • Ανανεώστε το νερό κάθε δύο μέρες. Το φρέσκο νερό στο βάζο θα προσφέρει μια πολύ καλή ενυδάτωση στα λουλούδια σας. Αν παρατηρήσετε ότι νερό γίνεται θολό δεν χρειάζεται να περιμένετε δύο μέρες. Αλλάξτε το επί τόπου.
  • Κόψτε τις άκρες διαγώνια. Αντί να κόβετε τα κοτσάνια στην ευθεία, κόψτε τα διαγώνια. Για να αποφύγετε τυχόν κοψίματα, ακουμπήστε τα πάνω σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ένα κοπίδι.
  • Καθαρίστε το βάζο σας. Καθαρίστε καλά τα βάζα για να απαλλαγείτε από τη σκόνη και τα βακτήρια πριν τοποθετήσετε μέσα την πανέμορφη ανθοδέσμη σας.
  • Τοποθετήστε το βάζο σε δροσερό μέρος. Σε αντίθεση με τα λουλούδια που φυτεύονται σε γλάστρες ή στον κήπο, τα κομμένα δεν ανταποκρίνονται καλά το άμεσο ηλιακό φως ή τη θερμότητα. Μπορεί οπτικά να δείχνουν υπέροχα μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο, αλλά ένα πιο δροσερό σημείο θα τα κάνει να διαρκέσουν για περισσότερο καιρό.
  • Κόψτε τα περισσότερα φύλλα. Τα κομμένα λουλούδια απορροφούν νερό στα φύλλα τους πριν ανθίσουν, οπότε καλό είναι να κόψετε τα περισσότερα φύλλα ώστε να κατευθύνεται το νερό προς τα πέταλα για να μένουν πιο ζωηρά.
  • Επιλέξτε από την αρχή τα πιο φρέσκα λουλούδια. Όσο πιο πρόσφατα έχει κοπεί ένα λουλούδι, τόσο περισσότερο καιρό θα διαρκέσει. Καλό είναι να επισκέπτεστε τα τοπικά ανθοπωλεία και τις υπαίθριες αγορές για να βρείτε όσο πιο φρέσκα λουλούδια γίνεται.

Extra Tip: Το χρυσάνθεμο, το γαρύφαλλο, η ορχιδέα και τα λίλιουμ είναι από τα πιο ανθεκτικά λουλούδια για βάζα.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα