Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στην επιτυχία

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στην επιτυχία

Η αναβλητικότητα είναι ένα εμπόδιο που μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τους στόχους σου. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Το έχουμε γράψει σε αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible.

Τι μπορείς να κάνεις; Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει σε άρθρο του τον «κανόνα των 5 δευτερολέπτων» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στην επιτυχία.

Για να σπρώξετε τον εαυτό σας έξω από το «καβούκι» σας και να δράσετε, μετρήστε αντίστροφα 5-4-3-2-1 και στη συνέχεια αναλάβετε άμεσα δράση προς έναν στόχο ή δράστε για κάτι που σκέφτεστε εδώ και καιρό.

Είναι ένας κανόνας που σας υποχρεώνει να πάρετε μια απόφαση μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Οι γρήγορες αποφάσεις δεν επιτρέπουν στον εγκέφαλό σας να υπεραναλύσει καταστάσεις. Αν περιμένετε περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα, είναι πιθανό να μείνετε στην αδράνεια.

Σε αυτά τα 5 δευτερόλεπτα, έχετε την ευκαιρία να είστε θαρραλέοι. Είναι ένα μικρό παράθυρο θάρρους στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση δωρεάν.

«Μου ζητήθηκε να συμμετάσχω σε έναν event δημόσιας ομιλίας στην τοπική κοινότητα μου. Πάντα έλεγα όχι και το μετάνιωνα γιατί ήξερα ότι μπορούσα να το χρησιμοποιήσω ως ένα όχημα για να εμπνεύσω τους ανθρώπους. Φέτος, όταν ήρθε η πρόταση, χρησιμοποίησα τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων και είπα στο μυαλό μου “5-4-3-2-1, είμαι μέσα, βάλτε με στην λίστα!”», λέει ο αρθρογράφος του addicted2success.com.

Ο ίδιος κανόνας μπορεί να εφαρμοστεί και σε κομμάτια εκτός δουλειάς. Κάπως έτσι, ο ίδιος αρθρογράφος πήγε σε μία χώρα όπου δεν μιλούσε την τοπική γλώσσα. «Χρησιμοποίησα τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων για να κλείσω ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει φέτος. Έμαθα τόσα πολλά και με έβγαλε από τη ζώνη άνεσής μου.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν κάποια ταξιδιωτικά σχέδια που έχετε αναβάλει επίσης. Την επόμενη φορά που θα έχετε την επιθυμία να ταξιδέψετε κάπου όπως έκανα εγώ, εκείνη τη στιγμή, χρησιμοποιήστε τον Κανόνα των 5 δευτερολέπτων για να αναλάβετε δράση και να ξεπεράσετε όλους τους λόγους για τους οποίους νομίζετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε» εξηγεί.

Αν πάντως τα 5 δευτερόλεπτα σου φαίνεται πολύ λίγος χρόνος, μπορείς να δοκιμάσεις τον κανόνα του 70% που χρησιμοποιεί ο Jeff Bezos για να πάρει αποφάσεις.

.itspossible

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα