Πόνος στην πλάτη; Ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη με ρύζι

Πόνος στην πλάτη; Ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη με ρύζι

Το ρύζι, είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο, είναι από τις αγαπημένες τροφές πολλών ανθρώπων.

Εκτός όμως από τη διατροφική του αξία, το ρύζι αποδεικνύεται χρήσιμο και εκτός κουζίνας. Εκτός του ότι απορροφά την υγρασία και διώχνει τις δυσάρεστες οσμές, φαίνεται ότι ανακουφίζει και τον πόνο στην πλάτη κι όχι μόνο.

Όταν έχετε ημικρανία, μυϊκούς πόνους, κράμπες περιόδου είναι καλή ιδέα να βάζετε ένα θερμαντικό επίθεμα καθώς προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο.

Για να φτιάξετε ένα επίθεμα θα χρειαστείτε μια καθαρή κάλτσα, ρύζι και λάδι λεβάντας.

Γεμίστε την κάλτσα με ρύζι

Γεμίστε μια παλιά, καθαρή κάλτσα με ρύζι. Δεν υπάρχει σταθερή ποσότητα ρυζιού για χρήση, αλλά συνιστάται η κάλτσα να είναι γεμάτη τουλάχιστον μέχρι το μισό ή τα τρία τέταρτα.

Θα πρέπει να υπάρχει χώρος ώστε το ρύζι να «απλωθεί» όταν βάλετε την κάλτσα στην πλάτη σας.

Προσθέστε λάδι λεβάντας

Μπορείτε να προσθέσετε λάδι λεβάντας στο ρύζι. Απλώς ανακατέψτε μερικές σταγόνες, 4-6, αιθέριο έλαιο λεβάντας 100% με το ρύζι σας. Είναι καλύτερο να το ανακατέψετε πριν βάλετε το ρύζι στην κάλτσα.

Άλλες προτάσεις για φυτικές προσθήκες περιλαμβάνουν μαντζουράνα, ροδοπέταλα και δεντρολίβανο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα βότανα.

Δέστε ή ράψτε την κάλτσα

Αφού προσθέσετε το ρύζι, πρέπει κλείσετε την κάλτσα. Μπορείτε να την κάνετε έναν κόμπο αν είναι μεγάλη ή να τη ράψετε με βελόνα και κλωστή. Το σημαντικό είναι να μην περνάει το ρύζι και χύνεται έξω από την κάλτσα.

Βάλτε την στον φούρνο μικροκυμάτων

Μόλις έχετε έτοιμη την κάλτσα, βάλτε την στον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί. Το χρονικό διάστημα που τη θερμάνετε εξαρτάται από το μέγεθος της κάλτσας και την ποσότητα του ρυζιού που έχετε χρησιμοποιήσει. Ενάμιση έως δύο λεπτά συνήθως είναι αρκετά.

Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας μπορείτε να βάλετε ένα φλιτζάνι νερό δίπλα στην κάλτσα. Εάν έχετε προσθέσει αποξηραμένα βότανα, αυτή είναι μια καλή ιδέα.

Μόλις το ρύζι ζεσταθεί μπορείτε να το βάλετε στην πλάτη σας ή σε όποιο άλλο σημείο πονάτε.

Με πληροφορίες από το wikihow.com, .mothersblog.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα