Πόση ζάχαρη χρειαζόμαστε στη διατροφή μας; Μύθοι και αλήθειες για τα φυσικά και τεχνητά γλυκαντικά

Πόση ζάχαρη χρειαζόμαστε στη διατροφή μας; Μύθοι και αλήθειες για τα φυσικά και τεχνητά γλυκαντικά

Ο pastry chef, Δημήτρης Μακρυνιώτης, και η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μελίνα Καριπίδου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την σωστή κατανάλωση της ζάχαρης και το πόση ποσότητα χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να περιορίσουν τη ζάχαρη και τα γλυκά. Αλλά ζάχαρη σήμερα υπάρχει σχεδόν παντού.

Αναψυκτικά, γλυκά, χυμοί. Ακόμη και εάν οι συστάσεις των ειδικών είναι να μειώσουμε την κατανάλωση της, είναι αυτό εφικτό;

Πόσο εύκολο είναι τελικά να μειώσουμε τη ζάχαρη από τη διατροφή μας;
Ο pastry chef, Δημήτρης Μακρυνιώτης, δήλωσε πως λατρεύει τα γλυκά και μπορεί να θρέφεται όλη μέρα από αυτά.

«Θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με γλυκά αλλά είμαι σε μία διαρκή μάχη με αυτό που ‘’θέλω’’ με αυτό που ‘’πρέπει’’. Καταλαβαίνω πως η ανάγκη για μία καλή διατροφή είναι πολύ πιο σοβαρή από το να αφήσω το πάθος μου ελεύθερο. Την ημέρα θα μπορούσα να τρώω 2-3 το πρωί γλυκά, 2-3 το μεσημέρι και το ίδιο και βράδυ. Έχω το γλυκό πλέον σαν ανταμοιβή στην καθημερινότητά μου. Θα φάω σίγουρα ένα γλυκό κάθε μέρα αλλά το έχω μετατρέψει σε ‘’λάφυρο’’, γιατί μετά από 14 ώρες δουλειά θα πρέπει να ανεβάσω λίγο την ζάχαρη μου. Έχω φτιάξει ένα ισοζύγιο, οπότε μπορεί να μην φάω ένα πιάτο φαΐ για να φάω δύο γλυκά. Το ισοζύγιό μου παραμένει το ίδιο»....

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα