Τι είναι η δίαιτα του Χάρβαρντ; Ποια είναι τα οφέλη της δίαιτας

Τι είναι η δίαιτα του Χάρβαρντ; Ποια είναι τα οφέλη της δίαιτας

Η Samantha Coogan – η οποία είναι διευθύντρια προγράμματος του Διδακτικού Προγράμματος Διατροφής & Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας – είπε ότι η δίαιτα του Χάρβαρντ, ή Υγιεινή Διατροφή, είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το MyPlate, το οποίο αναπτύχθηκε από το USDA τον Ιούνιο του 2011. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές.

«Και οι δύο έννοιες συνιστούν ότι το 1/2 της μερίδας του πιάτου/γεύματος σας πρέπει να αποτελείται από φρούτα/λαχανικά, το 1/4 από δημητριακά ολικής άλεσης και το 1/4 από πρωτεΐνες. », είπε ο Coogan. Η διαφορά είναι ότι η δίαιτα του Χάρβαρντ συμβουλεύει ένα μεγαλύτερο ποσοστό λαχανικών έναντι φρούτων από το MyPlate.

Μια άλλη βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι στις συστάσεις τους για λιπαρά και γαλακτοκομικά. Το MyPlate συνιστά μια μερίδα γαλακτοκομικών με κάθε γεύμα, αλλά η δίαιτα του Χάρβαρντ προτείνει να αντικαταστήσετε αυτά τα γαλακτοκομικά με ποτά όπως νερό, καφές ή τσάι.

«Οι ερευνητές στο Χάρβαρντ κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα λόγω του υψηλότερου ποσοστού της δυσανεξίας στη λακτόζη στις ΗΠΑ», εξήγησε ο Coogan. «Επιπλέον, προωθούν την αποφυγή των ζαχαρούχων ποτών γενικά και τον περιορισμό των γαλακτοκομικών ποτών σε 1-2 μερίδες την ημέρα». Ο Coogan σημειώνει, ωστόσο, ότι το MyPlate περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με μη γαλακτοκομικές πηγές ασβεστίου για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Απλώς προωθείται με διαφορετικό τρόπο.

Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ των σχεδίων, σύμφωνα με τον Coogan ...

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα