Δείτε τι χρώμα πρέπει να έχει το ταψί σας για τέλειο μαγείρεμα!

Δείτε τι χρώμα πρέπει να έχει το ταψί σας για τέλειο μαγείρεμα!

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχατε σκεφτεί πως ένα ταψί σε ανοιχτό μέταλλο και ένα σκούρο δεν έχουν μόνο αισθητικές διαφορές, αλλά κάνουν τη διαφορά και στο μαγείρεμα! Δείτε πώς να τα κάνετε να δουλέψουν προς όφελός σας.

Απορρόφηση θερμότητας Τι συμβαίνει αν φορέσετε μια μέρα με πολύ ήλιο ένα μαύρο μπλουζάκι ή ένα λευκό; Το μαύρο μπλουζάκι απορροφάει περισσότερη ακτινοβολία και εσείς ζεσταίνεστε πιο γρήγορα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ταψιά που είναι σε πιο σκούρες αποχρώσεις. Απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας και το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα. Γι'αυτό το λόγο σκεφτείτε πριν χρησιμοποιήσετε ένα ταψί. Αν θέλετε το φαγητό σας να σιγοψηθεί τότε χρησιμοποιήστε καλύτερα ανοιχτόχρωμο ταψάκι.

Επιλέξτε ταψί ανάλογα με το φαγητό Αν θέλετε να φτιάξετε κάποιο φαγητό που θα θέλατε να αποκτήσει πιο πολύ χρώμα εξωτερικά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκουρόχρωμο ταψί. Αυτά τα ταψιά είναι κατάλληλα για πίτσες, πίτες και φαγητά που τα προτιμάμε να είναι πιο ξεροψημένα και ροδοκόκκινα. Αν θέλετε ομοιόμορφο χρώμα στο φαγητό σας τότε επιλέξτε ανοιχτόχρωμο ταψί.

Έξτρα tips Για να μην χρειαστεί να αγοράσετε νέα ταψιά, προσαρμόστε κάποια τιπς στη διαδικασία μαγειρέματος ώστε να βολευτείτε με αυτά που έχετε. Αν διαθέτετε σκουρόχρωμα σκεύη απλά ρυθμίστε τη θερμοκρασία ψησίματος μειώνοντάς την κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου. Αν έχετε μόνο ανοιχτόχρωμα ταψιά τότε αυξήστε τη θερμοκρασία ψησίματος κατά 3-5 βαθμούς ειδικά αν θέλετε να βγει το φαγητό σας πιο ροδοκόκκινο.

spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα