Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για να πιάσει το κουρκούτι. Πέντε συνταγές για κουρκούτι

Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για να πιάσει το κουρκούτι. Πέντε συνταγές για κουρκούτι

Σκοπεύετε να φτιάξετε τον πατροπαράδοτο παστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου; Μερικές συμβουλές για να βγει τέλειος.

  •     Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο εγκαίρως. Πολλές φορές δεν αρκεί καν να μπει στο νερό 24 ώρες πριν, ειδικά ο μπακαλιάρος που πρόκειται να τηγανηστεί.
  • Για να μη ρισκάρετε να φάτε τον μπακαλιάρο ...λύσσα, μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο έχει φύγει το αλάτι, βράζοντας ένα κομματάκι μπακαλιάρου 5?-7?. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρά αλμυρό στη γεύση.
  • Αν το κουρκούτι «δεν πιάνει» καλά στην επιφάνεια του ψαριού, περάστε πρώτα τον μπακαλιάρο από λίγο αλεύρι και βυθίστε τον στη συνέχεια στο χυλό.
  • Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζονται πολλά μπακαλιαράκια μαζί, αλλιώς δεν τηγανίζονται ομοιόμορφα και δεν βγαίνουν τραγανά.
  • Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν οι μπακαλιάροι άμεσα (και όχι να «βράζουν» για ώρα μέσα στη λιπαρή ύλη).

ΜΥΣΤΙΚΑ & TIPS | Συνταγές και tips για πεντανόστιμο μπακαλιάρο με κουρκούτι για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο.
Τραγανό και χρυσαφένιο το κουρκούτι του παραδοσιακού τηγανητού μπακαλιάρου είναι απόλαυση άνευ προηγουμένου. Μερικά πράγματα που μπορούμε να προσέξουμε για να βγει όπως το ονειρευόμαστε είναι τα εξής:

Tips για τηγανητό μπακαλιάρο και συνταγές για κουρκούτι

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα