Γυναικεία προφυλακτικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα γυναικεία προφυλακτικά έχουν διάφορα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών προφυλακτικών και των γυναικείων εξωτερικών. Με απλά λόγια, είναι προφυλακτικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα στον κόλπο ή τον πρωκτό σας για να προστατευθείτε από απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες και ΣΜΝ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εάν κάνετε διεισδυτικό σεξ είτε με πέος είτε με σεξουαλικό παιχνίδι.

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ αποτελεσματικά, δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα ανδρικά ή εξωτερικά προφυλακτικά. Αν λοιπόν δεν έχετε ακούσει ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ για εσωτερικό προφυλακτικό, τότε δεν είστε ο μόνος. Η Δρ Jennifer Boyle, μαιευτήρας και γυναικολόγος (OB-GYN) , στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ, προτείνει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχουν τη φήμη που έχουν τα εξωτερικά ανδρικά προφυλακτικά .

«Μια εύκολη απάντηση είναι ότι τα γυναικεία προφυλακτικά δεν κυκλοφορούν για τόσο πολύ καιρό, δεδομένου ότι ήρθαν για πρώτη φορά στην αγορά τη δεκαετία του 1990 », λέει ο Δρ Μπόιλ. «Ένα ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι η πρώτη αναφερόμενη χρήση προφυλακτικών στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσε πραγματικά γυναικεία προφυλακτικά και όχι εξωτερικά». Μπορείτε να πάρετε αυτό το κομμάτι trivia στο επόμενο κουίζ παμπ σας.

Πώς μοιάζουν;

Εάν δεν έχετε δει καμία στιγμή στη ζωή σας γυναικείο προφυλακτικό, ίσως να μην είστε σίγουροι τι να προσέξετε. Τα γυναικεία προφυλακτικά μοιάζουν αρκετά με τα ανδρικά αντίστοιχα . Έχουν σχήμα σωλήνα με δύο εύκαμπτους δακτυλίους σε κάθε άκρο. Το ένα άκρο είναι κλειστό και αυτό είναι το άκρο που εισάγετε στον κόλπο σας. Το άλλο άκρο παραμένει ανοιχτό έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σεξουαλικό παιχνίδι ή το πέος του συντρόφου σας. Μπορείτε να το σκεφτείτε ως μια δεύτερη επένδυση στον κόλπο σας. Συνήθως είναι κατασκευασμένα από ένα μαλακό, λεπτό πλαστικό που ονομάζεται πολυουρεθάνη, ένα είδος καουτσούκ που ονομάζεται νιτρίλιο ή λατέξ. Εάν έχετε αλλεργίες σε υλικά, όπως λάτεξ ή καουτσούκ, είναι πολύ καλή ιδέα να διαβάσετε το πίσω μέρος του πακέτου των προφυλακτικών πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα