Αυτός είναι ο τρόπος για να απολυμάνετε αποτελεσματικά το ντους σας

Αυτός είναι ο τρόπος για να απολυμάνετε αποτελεσματικά το ντους σας

Ο καθαρισμός και η απολύμανση του μπάνιου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο κουραστικές, αλλά αναγκαίες για την υγιεινή δουλειές του σπιτιού. Το ντους σας προορίζεται να είναι το μέρος όπου αισθάνεστε καθαροί, αλλά τα βακτήρια μπορεί να καραδοκούν στους τοίχους, ακόμα και στην κουρτίνα ή στις πόρτες.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα χρήσιμο hack που μπορεί να σας βοηθήσει να τελειώσετε με τον καθαρισμό του μπάνιου σας πιο γρήγορα -εξοικονομώντας το χρόνο που πάντα χρειάζεστε.

Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε

Τα απολυμαντικά και τα καθαριστικά που βρίσκετε στο εμπόριο είναι χρήσιμα για την απομάκρυνση της βρωμιάς, της μούχλας και οποιουδήποτε άλλου υπολείμματος που κολλάει γύρω από το ντους σας. Το Insider συνιστά να έχετε ένα καθαριστικό για σκληρό νερό, καθώς το σκληρό νερό μπορεί να αφήσει άλατα και άλλες συσσωρεύσεις, οι οποίες μπορούν να σκληρύνουν και να ασβεστοποιηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Είναι, επίσης, σοφό να έχετε ένα επεκτάσιμο εργαλείο καθαρισμού που μπορεί να τρίβει τις υψηλότερες περιοχές του ντους σας για να διασφαλίσετε ότι όλα τα σημεία στο μπάνιο καθαρίζονται σωστά. Αυτά, σε συνδυασμό με το κόλπο που ακολουθεί θα διατηρήσουν το ντους σας φρέσκο και καθαρό για κάθε χρήση.

Καθαρίστε με ατμό

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι ο ατμός βοηθά αποτελεσματικά στον καθαρισμό των επιφανειών. Το Production Machining σημειώνει ότι τα μόρια του ζεστού νερού κινούνται ταχύτερα από τα ψυχρά μόρια, προσφέροντας ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα καθαρισμού που μαλακώνει το καθετί. Μετά από ένα ζεστό ντους, ο ατμός θα κάνει το μπάνιο σας πιο εύκολο στο τρίψιμο, επιτρέποντας έναν βαθύτερο καθαρισμό που μπορεί να αφαιρέσει περισσότερα βακτήρια, βρωμιά, συσσωρεύσεις και μέταλλα από σκληρό νερό.

Ο ατμός χαλαρώνει τη βρωμιά μεν, αλλά προσθέτει και το δικό του απολυμαντικό στοιχείο δε. Το Today.com συνιστά να έχετε ένα σφουγγάρι στο ντους και να το χρησιμοποιείτε για να σκουπίζετε τις επιφάνειες μόλις τελειώσετε το ξέπλυμα. Αφαιρώντας αμέσως την περίσσεια νερού και σαπουνιού, βοηθάτε στο να μην μαζέψουν οι τοίχοι λεκέδες, μούχλα και βρωμιά στη συνέχεια. Ο ατμός λειτουργεί υποβοηθητικά στην απομάκρυνση αυτών των στοιχείων, επίσης. Αφού σκουπιστούν τα πάντα και δουλευτούν με σφουγγάρι, η χρήση ενός χοντρού πανιού μικροϊνών για το στέγνωμα των επιφανειών θα βοηθήσει τη συνολική διαδικασία.

Η καλύτερη στιγμή είναι μετά το τέλος του ντους

Ο καθαρισμός του ντους σας μία φορά την εβδομάδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει άψογο, αν και η Merry Maids προτείνει την προσαρμογή αυτού του χρονοδιαγράμματος ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μπάνιο. Όσο περισσότερα μέλη της οικογένειας κάνουν ντους στην ίδια μονάδα, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να το καθαρίζετε.

Αφήστε τον ατμό να παραμείνει στο δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα, κρατώντας τον μέσα, ενώ σκουπίζετε τον αρμό, τους τοίχους, τις πόρτες και τη βρύση. Τα φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά είναι ιδανικά για χρήση σε όλο το σπίτι, ειδικά στο μπάνιο και την κουζίνα, όπου περνάτε πολύ χρόνο και εκτίθεστε πιο στενά στα χημικά. Και επειδή ο ατμός και η υγρασία μπορούν να μεταφέρουν ουσίες μέσω του αέρα, η επένδυση σε προϊόντα φιλικά προς τον άνθρωπο είναι επωφελής.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα