Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς απορρυπαντικά

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς απορρυπαντικά

Ο φούρνος της κουζίνας χρειάζεται τακτικό καθαρισμό καθώς τα καμένα λίπη αφαιρούνται δύσκολα αν παραμείνουν για μεγάλο διάστημα. Ένα πέρασμα με βρεγμένο πανί έπειτα από κάθε χρήση δεν είναι αρκετό για να αφαιρέσει τους επίμονους λεκέδες από το ψήσιμο φαγητών.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ανά διαστήματα, εκτός από το γρήγορο καθάρισμα που ακολουθεί το μαγείρεμα, να κάνετε ένα πιο γενικό και εντατικό καθάρισμα.

Αν και στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε, υπάρχει και η επιλογή για οικολογικό καθαρισμό με φυσικά συστατικά που έχουν τα ίδια ίσως και καλύτερα αποτελέσματα.

Καθάρισμα φούρνου με σόδα
Σε ένα μπολ ανακατεύετε νερό με μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργήσετε μια πηχτή κρέμα. Απλώστε το μίγμα σε κάθε επιφάνεια του φούρνου σας ενώ είναι χλιαρός και αφήστε να μουλιάσουν οι λεκέδες από 5 έως 30 λεπτά, πριν την αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί. Όπου υπάρχει λεκές ίσως χρειαστεί να τρίψετε τοπικά με το σφουγγάρι. Στη συνέχεια καθαρίζετε με βρεγμένο πανί.

Καθάρισμα φούρνου με αμμωνία
Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Μόλις βγάλετε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξτε μέσα στο νερό ένα φακελάκι αμμωνία.

Βάλτε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέσα στον φούρνο και αφήστε τη ολόκληρο το βράδυ.

Την επομένη σκουπίστε το φούρνο με ένα στεγνό πανί: ακόμα και τα καμένα λίπη θα φύγουν με ένα απλό σκούπισμα.

Ξύδι και λεμόνι
Άλλα φυσικά συστατικά που έχουν καθαριστικές δράσεις, είναι το ξύδι και το λεμόνι, τα οποία μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στα παραπάνω καθαριστικά μείγματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα