Έξι πράγματα που μπορείς να κάνεις με το βρεφικό σαμπουάν στο σπίτι

Έξι πράγματα που μπορείς να κάνεις με το βρεφικό σαμπουάν στο σπίτι

Μήπως έχεις νεογέννητο παιδί στο σπίτι; Ή μήπως κατά λάθος αγόρασες ένα baby shampoo και τώρα δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Όπως και να ‘χει, εκεί που νόμιζες ότι το βρεφικό σαμπουάν προορίζεται αποκλειστικά για τα μεταξένια μαλλάκια ενός μωρού, τελικά σήμερα θα ανακαλύψεις πως οι αποτελεσματικές χρήσεις του στο σπίτι είναι πολύ περισσότερες απ’ ό,τι θα περίμενε ποτέ κανείς! Βλέπεις, το baby shampoo είναι τελικά ένα “πολυκαθαριστικό” για πολλά διαφορετικά σημεία του σπιτιού και των προσωπικών αντικειμένων μας και μπορεί να λύσει τα χέρια μας στις πιο απροσδόκητες στιγμές!

Θέλεις, λοιπόν, να μάθεις ποιες είναι οι αποτελεσματικότερες χρήσεις του βρεφικού σαμπουάν για το σπίτι σου; Ρίξε μια ματιά παρακάτω!

Trick #1: Για το πλύσιμο των πινέλων μακιγιάζ

Τα πινέλα που χρησιμοποιείς για το makeup, την πούδρα, το ρουζ και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ χρειάζονται τακτικό πλύσιμο για να παραμένουν ασφαλή για την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό βρέξε τα πινέλα σε νερό βρύσης (όχι παγωμένο) και έπειτα βύθισέ τα σε ένα μπολάκι με μωρουδιακό σαμπουάν, πιέζοντάς το δεξιά-αριστερά, ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη και η βρωμιά. Έπειτα, ξέπλυνέ τα σε τρεχούμενο νερό.

Trick #2: Για το καθάρισμα χρώματος με βάση νερού

Ας πούμε, ότι αποφάσισες να κάνεις update στο σπίτι και πρώτο βήμα είναι οι τοίχοι σου (δες εδώ όλα τα μυστικά που πρέπει να μάθεις!). Τι γίνεται, όμως όταν θέλεις να καθαρίσεις τα πινέλα και τα ρολά σου ή όταν λερωθείς με την μπογιά πάνω στην αγαπημένη φόρμα σου; Κανένα πρόβλημα, αφού μπορείς να μουλιάσεις τόσο τα πινέλα, όσο και τα λερωμένα υφάσματα ή ακόμη και τα χέρια σου σε διάλυμα νερού και βρεφικού σαμπουάν.

Trick #3: Για το καθάρισμα του ιδρώτα

Είμαι σίγουρη ότι έχεις μερικά συνθετικά φανελάκια ή T-shirt στο σπίτι, που δημιουργούν αμέσως λεκέδες από τον ιδρώτα, τόσο στην περιοχή της μασχάλης, όσο και στο περιλαίμιο του ρούχου. Πώς θα καταφέρεις, όμως, να απομακρύνεις αυτούς τους λεκέδες; Πολύ απλά, εφαρμόζοντας τοπικά βρεφικό σαμπουάν για μισή ώρα, πριν τα βάλεις στο πλυντήριο για την κανονική πλύση τους.

Trick #4: Για την περιποίηση των δερμάτινων ειδών

Ψάχνεις ένα εύκολο και γρήγορα τρόπο να καθαρίσεις τους λεκέδες από τον δερμάτινο καναπέ, το δερμάτινο jacket ή τα δερμάτινα παπούτσια σου; Με ένα νωπό ύφασμα και λίγο baby shampoo μπορείς να τρίψεις τοπικά τον λεκέ και να τον απομακρύνεις άμεσα. Μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να το ξεβγάλεις με νερό!

Trick #5: Για την επαναφορά των πλεκτών σου

Πόσες φορές έχεις κλάψει για ένα μάλλινο πουλόβερ που “μάζεψε” στο πλυντήριο; Πόσο πιο τυχερή νιώθεις τώρα που ξέρεις ότι μπορείς να το επαναφέρεις με το baby shampoo; Γέμισε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και δύο κουταλιές μωρουδιακό σαμπουάν. Βάλε το συρρικνωμένο πουλόβερ στην λεκάνη και άφησέ το για 20 λεπτά. Στύψε το πουλόβερ, τέντωσέ το καλά και άφησέ το να στεγνώσει. Επιτέλους, θα ξαναγίνει όπως πριν!

Trick #6: Για το πλύσιμο των ρούχων

Ας πούμε ότι προτιμάς να μην την “πατήσεις” ξανά με το πουλόβερ σου και αποφάσισες να το πλένεις μόνη σου από εδώ και πέρα. Μήπως, όμως, ξέχασες να αγοράσεις ειδικό καθαριστικό για πλύσιμο στο χέρι; Μην ανησυχείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το baby shampoo. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις το σαμπουάν να διαλυθεί καλά στο νερό, πριν βάλεις… μπουγάδα!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα