Έξι τρόποι για να κάνεις πιο απολαυστική τη ζωή σου

Έξι τρόποι για να κάνεις πιο απολαυστική τη ζωή σου

Ζούμε σε μια γρήγορη εποχή, όπου το άγχος έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία. Ο χρόνος μας μοιάζει να είναι περιορισμένος, και οι περισσότεροι από εμάς δεν καταφέρνουμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν.

Τι μπορείς να αλλάξεις; Εδώ είναι 6 για να κάνεις πιο απολαυστική τη ζωή σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα.

1) Μην τρέχετε σαν τρελοί… μόλις ξυπνάτε

Ένα χαλαρό πρωινό θα έχει θετικό αποτέλεσμα στο υπόλοιπο της ημέρας σας. Θα έχετε καθαρό μυαλό και ενέργεια.

Ξυπνήστε λοιπόν λίγο νωρίτερα από ό,τι πρέπει για να μην χρειάζεται να τρέχετε… σαν τρελοί μόλις ξυπνάτε.

Και όταν ξυπνήσετε, μην ελέγχετε αμέσως τα email και τα μηνύματα σας στα social media, όσο δελεαστικό κι αν είναι. Αντίθετα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να απολαύσετε την ηρεμία του πρωινού.

2) Μην βάζεις στην πλάτη σου περισσότερα από όσα μπορείς να αντέξεις

Γνωρίστε τα όριά σας. Εάν το πρόγραμμά σας είναι ήδη γεμάτο, τότε μην πείτε ”ναι” σε μια ακόμα εργασιακή δέσμευση ή σε μια πρόσκληση για βραδινή έξοδο.

Ενώ οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος, η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε τους περιορισμούς μας.

Μπορείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να παραμείνεις όσο πιο υγιής και γεμάτος ενέργεια μπορείς, αλλά είσαι άνθρωπος. Και δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος αν είσαι πάντα κουρασμένος, και ακόμη περισσότερο αν είσαι… κουρελιασμένος για να ευχαριστήσεις τους άλλους.

3) Ζήσε το παρόν

Όταν τρώτε, μην σκέφτεστε τίποτα άλλο εκτός από το φαγητό σας. Απολαύστε το.

Όταν κάνετε ντους, εκτιμήστε την αίσθηση του νερού να τρέχει στο δέρμα σας και τον ήχο του νερού που πέφτει κάτω.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο για να λύσετε τα πολλά προβλήματά σας και να σχεδιάσετε το μέλλον, αλλά μην το κάνετε. Αφιερώστε αυτόν τον χρόνο για να απολαύσετε τη ζωή όπως είναι.

4) Συνδέσου με άλλους

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικό είδος. Ακόμη και οι πιο μοναχικοί ανάμεσά μας εξακολουθούν να χρειάζονται κοινωνική αλληλεπίδραση για να μην τρελαθούν.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε στενοί φίλοι με τα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράτε. Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν δεν έχετε τους αγαπημένους σας κοντά, αν έχετε κάποια μορφή αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους γύρω σας θα είστε λιγότερο μόνοι.

Κινήσεις όπως το να λέτε ένα ”γεια” στον γείτονά σας, να συνομιλείτε με συναδέλφους και να στείλετε μηνύματα σε έναν παλιό συμμαθητή σας μέσω ίντερνετ, είναι αρκετά καλά.

5) Δημιούργησε κάτι

Η δημιουργικότητα είναι θεραπευτική και η πράξη της δημιουργίας πραγμάτων, σας κάνει να νιώθετε ότι πραγματικά ζείτε για κάτι.

Σίγουρα, μπορεί να μην είναι ο απώτερος σκοπός της ζωής σας, αλλά θα σας μεταδώσει ένα θετικό συναίσθημα ούτως ή άλλως.

Πηγαίνετε λοιπόν να δημιουργήσετε κάτι. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ εάν το σχέδιό σας δεν αξίζει… να μπει στο Μουσείο ή αν το ποίημά σας δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε έναν κατάλογο.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δημιουργείς κάτι.

6) «Το γρασίδι είναι πιο πράσινο όπου το ποτίζεις»

 Μας αρέσει να φανταζόμαστε ότι η ζωή είναι… καλύτερη αλλού. Φυσικά το γρασίδι δεν είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά. Μπορείτε, πάντως, να κάνετε το γρασίδι σας πιο πράσινο εκτιμώντας το και ποτίζοντας το. Έτσι, όταν νιώθετε ότι η ζωή είναι λίγο σκληρή, καθίστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε όλα τα καλά πράγματα που έχετε στη ζωή. Μετά ξεκινήστε να ποτίζετε ό,τι έχετε. Ξεκίνα από εκεί που είσαι. Ποιος ξέρει, ίσως είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει.

.itspossible

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα