Πώς να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας για να χάσετε βάρος

Πώς να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας για να χάσετε βάρος

Ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού σας παίζει βασικό ρόλο στη δίαιτά σας, όσο και η γυμναστική. Αυτό αντιστοιχεί στον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, προτού αποθηκεύσει το περίσσευμά τους (εφόσον υπάρχει) σε λίπος.

Δείτε τρεις επιλογές που θα αυξήσουν με φυσικό τρόπο τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά:

Πιείτε νερό πριν από το γεύμα

Η κατάποση δύο ποτηριών νερού πριν από κάθε γεύμα θα σας βοηθήσει να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Ειδικά αν το νερό είναι σχετικά κρύο ή και παγωμένο, αφού αυτό θα υποχρεώσει τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερες θερμίδες προκειμένου να το θερμάνει και να μπορέσει να το αφομοιώσει. Επίσης, πληθώρα ερευνών έχει δείξει ότι ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός έχει περισσότερη ενέργεια.

Ο καφές είναι «κλειδί» στην αύξηση του μεταβολισμού

Η ικανότητα της καφεΐνης να θέτει σε εγρήγορση και να επιταχύνει την λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, την καθιστά ισχυρό σύμμαχο στην αύξηση του μεταβολισμού. Επιπλέον, οι κόκκοι του καφέ έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας.

Ο καφές έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης, βοηθάει τους ανθρώπους να εργαστούν σκληρότερα και ως εκ τούτου να κάψουν περισσότερες θερμίδες. Το να πιείτε καφέ μετά από τη γυμναστική μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό. Η κατανάλωση καφεΐνης μετά την άσκηση αυξάνει το γλυκογόνο των μυών κατά 66% σε αθλητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπληρώσουν πιο γρήγορα τα ενεργειακά αποθέματα που ξόδεψαν μέσω της άσκησης, σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Applied Physiology.

Καταναλώστε περισσότερο γιαούρτι

Τα προβιοτικά (υγιή βακτήρια) που βρίσκονται στο γιαούρτι και σε άλλες τροφές, οι οποίες έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το λάχανο τουρσί, μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Αυτό απέδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Nutrition, στην οποία γυναίκες που επί 12 εβδομάδες έπαιρναν συμπλήρωμα με προβιοτικά στο πλαίσιο της κανονικής τους διατροφής, έχασαν περισσότερα κιλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνες που δεν έπαιρναν το συμπλήρωμα.

πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα