Φρούτα: Πια κάνουν για δίαιτα και ποια όχι

Φρούτα: Πια κάνουν για δίαιτα και ποια όχι

Είναι γνωστό ότι τα φρούτα έχουν σημαντική θέση σε μια διατροφή για απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε βιταμίνες αλλά και φυτικές ίνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού.

Κάποια φρούτα ωστόσο είναι καλό να αποφεύγονται αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος λόγω των σακχάρων που περιέχουν αλλά και κάποιων παρενεργειών που προκαλούν όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες:

Δείτε ποια είναι αυτά, καθώς και με ποια φρούτα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε.

Βερίκοκα: Όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην πέψη. Το πιο επικίνδυνο συστατικό τους είναι η αμυγδαλίνη, η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια και μπορεί να προκαλέσει ναυτία, ζάλη, λιποθυμία και δηλητηρίαση. Αντί για βερίκοκα, προτιμάτε τις φράουλες, οι οποίες είναι πλούσιες σε νερό, βιταμίνη C και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Αχλάδια. Η κατανάλωση πολλών αχλαδιών μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Αντικαταστήστε τα με καρπούζι ή / και πεπόνι τα οποία είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών, καταπολεμούν την ακμή και την κυτταρίτιδα.

Αβοκάντο: Έχουν οφέλη για τον οργανισμό λόγω των καλών λιπαρών τους, αλλά πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, καθώς έχουν αρκετές θερμίδες. Αντί αβοκάντο, προτιμάτε τα μύρτιλα, τα οποία δεν έχουν σάκχαρα και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βοηθούν το σώμα σας να κάψει το λίπος.

Σταφύλια: Είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη και εκτός από τη δίαιτα μπορεί να βλάψουν και τα δόντια σας. Η φλούδα τους επιβαρύνει τη λειτουργία της πέψης. Αντί για σταφύλια, επιλέγετε μήλα, τα οποία αποτελούν μία από τις πιο υγιεινές επιλογές φρούτων.

Μπανάνα: Ο λόγος που πρέπει να αποφεύγεται στη δίαιτα είναι ότι εμποδίζει το σώμα να διασπάσει τα ανθυγιεινά λιπαρά. Προτιμάτε το γκρέιπφρουτ το οποίο βοηθά την καύση των θερμίδων και τη διάσπαση των λιπαρών.

πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα