Βρώμικο ταψί: Πώς να το καθαρίσετε χωρίς κόπο και τρίψιμο

Βρώμικο ταψί: Πώς να το καθαρίσετε χωρίς κόπο και τρίψιμο

Ένα βρώμικο ταψί είναι σίγουρα κάτι που οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να καθαρίσουμε. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαίνεται. Οι μέρες που έπρεπε να τρίβετε πολύ ώρα για να καθαρίσετε ένα ταψί και πολλές φορές με ανεπιτυχή αποτελέσματα τελείωσαν. 

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα απλό υλικό που βρίσκεται σε κάθε σπίτι!

Γιάμι, πίτσα ή ψητές πατάτες! Και σε ποιον δεν αρέσουν; Φυσικά, αν χρησιμοποιείτε τον φούρνο τακτικά θα πρέπει και να τον καθαρίζετε τακτικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα ταψιά ψησίματος σας. Αν δεν τα καθαρίζετε τακτικά μετά θα είναι πραγματικά αδύνατον να τα καθαρίσετε. Υποθέτουμε ότι όλοι σας κάποια στιγμή είχατε ένα βρώμικο ταψί ψησίματος, καμένα λίπη και καμένα υπολείμματα φαγητού… Πώς να απαλλαγείτε από αυτά; Θα χρειαστούν ατελείωτο τρίψιμο και μόνο η ιδέα ότι αυτό πρέπει να το κάνετε πριν ή μετά από κάθε γεύμα που μαγειρεύετε στον φούρνο φαντάζει σαν… εφιάλτης.

Όταν δεν καθαρίζετε τα ταψιά σας τακτικά, οι στρώσεις λίγδας και φαγητού γίνονται σκληρές σαν πέτρα με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να φαίνεται αδύνατον να τα καθαρίσετε αλλά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα τα ταψιά θα καθαρίσουν σ χρόνο μηδέν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο αλάτι!

Βήμα 1: Καλύψτε όλο το ταψί με αλάτι. Εντωμεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 50 °C.

Βήμα 2: Βάλτε το βρώμικο ταψί καλυμμένο με αλάτι στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το εκεί μέχρι το αλάτι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε μια ανθεκτική σπάτουλα (για παράδειγμα μια ξύλινη) για να τρίψετε εύκολα των αλάτι που έχει παραμείνει μαζί με τα καμένα λίπη και το φαγητό.

Βήμα 5: Τώρα ξεβγάλετε το ταψί με λίγο νερό. Και αυτό είναι όλο!

πηγή: tromaktiko.gr