Τι πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε χρώμα για τον τοίχο

Τι πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε χρώμα για τον τοίχο

Αν θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα στους τοίχους σας και δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, δεν είστε οι μόνοι.

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που είναι φυσικό να αναρωτιέστε ποια είναι η σωστή και τι θα συμβεί αν τελικά πάρετε μια λάθος απόφαση. Για να σας βγάλουμε από αυτή τη δύσκολη θέση συγκεντρώσαμε πέντε πράγματα που υπόσχονται να κάνουν την επιλογή του χρώματος μια εύκολη διαδικασία.

Εμπιστευθείτε το αρχικό σας ένστικτο

Η επιλογή του χρώματος ενός χώρου ακούγεται απλή, όταν όμως έρχεται η ώρα της τελικής απόφασης, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αμφισβητούν την αρχική τους επιλογή ή αλλάζουν γνώμη. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Εμπιστευθείτε το αρχικό σας ένστικτο – είναι συνήθως το σωστό.

Πρώτα τα έπιπλα ή τα χρώματα; Αν σχεδιάζετε τον χώρο από την αρχή και η επιλογή χρώματος είναι κομμάτι της ευρύτερης διαδικασίας, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε πρώτα τα βασικά (μεγάλα) έπιπλα του χώρου. Αυτά θα σας καθοδηγήσουν για να πάρετε την τελική σας επιλογή και να πετύχετε ένα αποτέλεσμα με συνοχή. Εξάλλου είναι πιο εύκολο να αλλάξετε τα χρώματα των τοίχων από τον καναπέ σας.

Το κλειδί βρίσκεται στην ένταση

Όταν έρθει η ώρα να περιορίσετε τις επιλογές σας, υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά: προσπαθήστε να επιλέξετε χρώματα τα οποία έχουν ένταση – είναι με άλλα λόγια «γεμάτα». Είτε πρόκειται για ανοιχτά είτε για σκούρα χρώματα, όσο πιο έντονα είναι τόσο καλύτερα θα ανταποκρίνονται στο φυσικό φως.

Διαλέξτε το μέρος που θα το δοκιμάσετε

Το μέρος που δοκιμάζετε το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο. Αν είναι δυνατόν δοκιμάστε το δίπλα στις ροζέτες του ταβανιού και μακριά από χρώματα του δωματίου που θα σας αποσπάσουν την προσοχή. Αν δεν έχετε την υπομονή να το κάνετε, τότε επιλέξτε το ανοιχτότερο από τα υποψήφια χρώματα.

Μην είστε φειδωλοί στις δοκιμές

Όταν δοκιμάζετε το χρώμα σας, μην περιοριστείτε σε ένα μικρό σημείο. Προσπαθήστε να βάψετε μια αρκετά μεγάλη περιοχή του τοίχου και παρατηρήστε την σε διάφορες ώρες μέσα στη μέρα – το φως έχει τη δύναμη να αλλάζει το χρώμα δραστικά. Σε κάθε περίπτωση μην επιλέξετε χρώμα απλά βάζοντας το δείγμα από το χρωματολόγιο στον τοίχο!

πηγή: tromaktiko.gr