Το μέλι είναι μια τροφή που δίνει γλυκιά γεύση στις συνταγές μας για φαγητά και γλυκά, αλλά και στα ροφήματα. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, ωστόσο είναι εκνευριστικό το γεγονός, ότι... κολλάει εύκολα παντού!
Λόγω της πληθώρας των συστατικών που περιέχει το μέλι, του έχουν αποδοθεί οι εξής πολύτιμες ιδιότητες:
- Αντιοξειδωτικές
- Αντιμικροβιακές
- Επουλωτικές
- Αντικαρκινικές και αντιμεταστατικές
- Αντιφλεγμονώδεις
- Ανοσοκατασταλτικές
- Καρδιοπροστατευτικές
Το μέλι δρα επίσης ως πρεβιοτικός παράγοντας, ενώ είναι πολύ καλύτερα ανεκτό από τον οργανισμό σε σύγκριση με τη ζάχαρη, καθώς προκαλεί μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.
Πώς δεν θα κολλάει στο κουτάλι και τα κουζινικά σκεύη
Το μέλι κολλάει στα κουζινικά σκεύη και δεν φεύγει εύκολα. Όμως, υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος ώστε να «γλιστρά» από το κουτάλι εύκολα, δίχως να αφήνει πίσω του υπολείμματα.
Ο πιο απλός τρόπος ώστε να μην κολλήσει είναι να αλείψετε την επιφάνεια με μία λιπαρή ουσία. Μπορείτε να ψεκάσετε το κουτάλι με λίγο λάδι ή βούτυρο, όπως ακριβώς κάνετε και στα ταψιά πριν το ψήσιμο, να το σκουπίσετε καλά με λίγο χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια να βάλετε την ποσότητα του μελιού που επιθυμείτε. Θα δείτε πως θα «γλιστρήσει» πανεύκολα και χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του.
πηγή: tromaktiko.gr