Ύπνος: Αποφύγετε αυτές τις τρεις συνήθειες για να κοιμηθείτε καλύτερα

Ύπνος: Αποφύγετε αυτές τις τρεις συνήθειες για να κοιμηθείτε καλύτερα

Πολύς κόσμος τη σημερινή εποχή αντιμετωπίζει δυσκολίες στον ύπνο. Οι υποχρεώσεις και το άγχος δεν βοηθούν τους ανθρώπους να κοιμούνται καλά. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, αν υποφέρετε από κακό ύπνο.

Τρεις είναι οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε έναν καλύτερο ύπνο

1. Κλείστε κάθε φωτεινή ηλεκτρονική συσκευή:

Τηλεόραση, υπολογιστής, tablet, κινητό τηλέφωνο, e-reader και laptop πρέπει να μην σας απασχολούν για τουλάχιστον μία ώρα προτού ξαπλώσετε. Όλες αυτές οι οθόνες εκπέμπουν στο μπλε φάσμα της ακτινοβολίας, το οποίο μπερδεύει τον εγκέφαλο. Αυτός με τη σειρά του “δίνει εντολή” για τον περιορισμό της έκκρισης μελατονίνης, της ορμόνης που βοηθάει το σώμα να βρεθεί σε κατάσταση ύπνου.

2. Μην πίνετε καφέ από το απόγευμα και μετά:

Η καφεΐνη μπορεί να παραμείνει στο σώμα για χρονικό διάστημα ακόμα και 12 ωρών σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ο απογευματινός καφές (ή και κάθε ρόφημα που έχει καφεΐνη) μπορεί να σας δυσκολέψει να αποκοιμηθείτε. Και μη νομίζετε ότι αν επιλέξετε καφέ χωρίς καφεΐνη, το πρόβλημα εξαφανίζεται. Μην ξεχνάτε ότι κάθε είδος καφέ είναι διουρητικός, οπότε είναι πολύ πιθανό να διακοπεί ο ύπνος σας, επειδή θα χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα πολλές φορές.

3. Μην καταναλώνετε μεγάλο βραδινό γεύμα, ή γενικά τροφές που είναι λιπαρές ή καυτερές:

Το “βαρύ” γεύμα δημιουργεί δυσκολία στην πέψη, ειδικά αν το καταναλώνετε μετά τις 20:00 το βράδυ. Επίσης, οι πικάντικες ή λιπαρές τροφές προκαλούν πολύ συχνά καούρα (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), κάτι που επιδεινώνεται όταν ξαπλώνετε.

πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα