Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια

Το πλύσιμο των σεντονιών μπορεί συχνά να μοιάζει με αγγαρεία, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που πολλοί αναβάλλουν τη σημαντική αυτή εργασία υγιεινής και κάνουν αρκετές ημέρες μέχρι να τα αλλάξουν.

 Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά για παράδειγμα, το ένα τρίτο των Βρετανών πλένουν τα παπλώματά τους μόνο μία φορά το χρόνο ενώ αλλάζουν τα σεντόνια τους μόνο μία φορά στις 10 μέρες σύμφωνα με έρευνα της Hammond Furniture.

Πολλές μελέτες τώρα, έχουν δείξει ότι το μη συχνό πλύσιμο των σεντονιών μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία, καθώς τα στρώματα χρειάζονται μόλις λίγο χρόνο για να γίνουν πηγή παθογόνων καταστάσεων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να δημιουργήσει το έδαφος για πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία, όπως η πνευμονία, η σκωληκοειδίτιδα και η γονόρροια. Οι ειδικοί στον ύπνο στο Bed Kingdom τονίζουν ότι το σώμα εκκρίνει υγρά και έλαια κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου, μαζί με χιλιάδες νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό προσελκύει τα ακάρεα σκόνης που εκκρίνουν τα κόπρανα που συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδα και εξάρσεις εκζέματος.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα