Πώς Θα Κάνετε Ένα Μικρό Διαμέρισμα να μοιάζει μεγαλύτερο και πολυτελές

Πώς Θα Κάνετε Ένα Μικρό Διαμέρισμα να μοιάζει μεγαλύτερο και πολυτελές

Μιας και στην χαοτική αυτή πόλη τα περισσότερα διαμερίσματα είναι πολύ μικρά, οι ένοικοί τους προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους να τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο πολυτελή. Τι τακτικές, όμως, χρησιμοποιούν; 

Μια Νεοϋορκέζα λέει χαρακτηριστικά: «Ήθελα ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο με πολύ φυσικό φως, ένα μπάνιο και ένα σαλόνι για να κάθομαι τις ώρες που δεν κοιμάμαι. Βρήκα, λοιπόν, ένα διαμέρισμα όπως το ήθελα το οποίο όμως ήταν υπερβολικά μικρό. Μίλησα με συναδέλφους, φίλους και γείτονες για να πάρω ιδέες για το πώς να κάνω το μικρό μου πλέον διαμέρισμα να δείχνει μεγαλύτερο. Από ότι φάνηκε η Νεοϋορκέζοι έχουν βρει τους τρόπους. Έτσι, αφού τους έμαθα, τους εφάρμοσα και εγώ».

Οι μεγάλοι καθρέφτες κάνουν θαύματα

Για να μεγαλώσει το μικρό σας σαλόνι βάλτε ένα μεγάλο, μακρόστενο καθρέφτη απέναντι από την μπαλκονόπορτα. Αντανακλά το φυσικό φως και κάνει όλο τον χώρο να δείχνει πολύ μεγαλύτερος.


Στα μικρά διαμερίσματα κανένα αντικείμενο δεν έχει τον δικό του χώρο

Αν χρειάζεστε ένα ψάθινο καλάθι για να αποθηκεύετε πράγματα του υπνοδωματίου στην κουζίνα τότε κάντε το. Το παν είναι η εικόνα. Επιλέξτε όμορφα καλάθια που θα δώσουν στιλ σε όποιον χώρο κι αν βρίσκονται. 

Βάλτε ψάθινα καλάθια στον χώρο σας όλο το χρόνο.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε πράγματα που δεν φαντάζεστε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Η συγκεκριμένη Νεοϋορκέζα έβαλε, για παράδειγμα, την σανίδα του σερφ του αγαπημένου της ως διακοσμητικό στο σαλόνι. Την τοποθέτησε σε μια γωνία και ενίσχυσε την εικόνα της με μερικά φυτά και βιβλία. Εντάξτε στη διακόσμησή σας αντικείμενα που δεν έχετε πού να αποθηκεύσετε.

 Εντάξτε στον χώρο σας αντικείμενα που αγαπάτε.

Αν το υπνοδωμάτιό σας είναι τόσο μικρό που θυμίζει κουτί δεν έχετε παρά να το ομορφύνετε προσθέτοντας φυτά στον χώρο. Μπορείτε ακόμα και να κρεμάσετε φυτά από το ταβάνι. Αυτά είναι που θα δώσουν ζωή στον χώρο σας. 

Γίνετε δημιουργικοί με την αποθήκευση

Η συγκεκριμένη Νεοϋορκέζα χρησιμοποίησε μια βιβλιοθήκη για να αποθηκεύει τα τζιν της και έβαλε μέσα σε βαλίτσες κάτω από το κρεβάτι τα ρούχα που είναι εκτός εποχής. Εσείς μπορείτε να ακουμπήσετε σε κάποιον τοίχο του δωματίου σας μια σκάλα και να ακουμπάτε σε αυτήν τα ρούχα της επόμενης ημέρας, τις πιτζάμες σας ή ό,τι άλλο δεν έχετε πού να το βάλετε. 

Επιλέξτε μικρά έπιπλα

Μην παίρνετε μεγάλα έπιπλα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα στενόμακρο έπιπλο για την τηλεόραση το οποίο θα έχει μεγάλο μήκος αλλά μικρότερο πλάτος. Πάρτε έπιπλα που έχουν μήκος και ύψος και όχι πλάτος. 


Μην παίρνετε πολλά μικρά έπιπλα

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι αγοράζουν πολλά μικρά επιπλάκια. Πάρτε λίγα και πιο μεγάλα έπιπλα που δεν θα “μπουκώσουν” τον χώρο σας (ένα μεγάλο κρεβάτι, έναν καναπέ, ένα coffee table). Άλλωστε τα λίγα έπιπλα είναι και πιο εύκολο να τα συνδυάσετε και να μην υποπέσετε σε διακοσμητικά λάθη. 

Διακοσμήστε με τα καλλυντικά σας

Αν έχετε πολλά καλλυντικά και λίγο χώρο αποθήκευσης τότε μπορείτε να κάνετε το εξής: Πάρτε τα πιο όμορφα καλλυντικά σας -κοσμήματα, αρώματα κλπ- και βάλτε τα σε όμορφα ψηλά βάζα ή και χαμηλά βάζα σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας ως διακοσμητικά στοιχεία. 

spirossoulis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα