Αρωματίστε ολόκληρο το σπίτι με λίγο βαμβάκι! Δείτε τον τρόπο

Αρωματίστε ολόκληρο το σπίτι με λίγο βαμβάκι! Δείτε τον τρόπο

Τι ωραία αίσθηση να μπαίνετε στο σπίτι μετά τη δουλειά και όλος ο χώρος να μοσχομυρίζει! Σωστά; Αν το σπίτι σας δεν μυρίζει όμορφα τότε διαβάστε παρακάτω και θα εντυπωσιαστείτε με το τι μπορείτε να κάνετε με λίγο βαμβάκι και ακόμα ένα υλικό.

 Τι θα χρειαστείτε Για αυτό το φυσικό αρωματικό χώρου θα χρειαστείτε μερικά τούλινα πουγκάκια (όλο και κάποια θα σας έχουν περισσέψει από κάποια βάφτιση ή γάμο ή μπορείτε να αγοράσετε 50-100 πουγκάκια με 2-3 ευρώ από μαγαζί με είδη κοσμημάτων ή είδη γάμου), λίγο βαμβάκι και ένα αιθέριο έλαιο.

Βήμα 1ο: Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας (θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φαρμακεία).

Βήμα 2ο: Βάλτε το βαμβάκι μέσα στο πουγκί και κλείστε το.

Βήμα 3ο: Τοποθετήστε τα πουγκάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού που χρειάζονται μια έξτρα αρωματική νότα. Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ντουλάπες, σε παπουτσοθήκες (και σε παπούτσια), σε συρτάρια ή όπου αλλού θέλετε. Είναι ένα απολύτως φυσικό αρωματικό που δεν βλάπτει. Κρεμάστε ένα πουγκάκι στο μπάνιο σας, στην πόρτα ή εξωτερικά από κάποιο ντουλάπι για να μοσχομυρίσει το μπάνιο που συνήθως συσσωρεύει τις πιο βαριές και δυσάρεστες μυρωδιές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πουγκάκια στο αυτοκίνητό σας αλλά και μέσα στην τσάντα σας για να μοσχομυρίσουν όλα τα πράγματά σας.

Tip Το φυσικό αυτό αρωματικό θα κρατήσει τον χώρο σας μυρωδάτο για 5-6 εβδομάδες και στη συνέχεια θα πρέπει απλά να το ανανεώσετε με μερικές ακόμα σταγόνες αιθέριου ελαίου. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μέσα στο πουγκί σας μερικά αποξηραμένα αρωματικά φυτά που η μυρωδιά τους είναι επίσης έντονη.

Μπορείτε να αγοράσετε μια μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων από το φαρμακείο αλλά μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας μόνοι σας. Εμείς θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε υπέροχο και μυρωδάτο αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Θα χρειαστείτε 6 λεμόνια, 1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο και ένα μπουκαλάκι.

Βήμα 1ο: Πλύνετε πάρα πολύ καλά τα λεμόνια σας και ξεφλουδίστε τα. Βράστε νερό σε μπεν μαρί (δηλαδή τοποθετώντας ένα κατσαρολάκι με νερό μέσα σε μια πιο μεγάλη κατσαρόλα με νερό). Κανονικά για άριστης ποιότητας αιθέριου ελαίου χρειάζεστε αποστακτήρα αλλά αν δεν έχετε ή δεν μπορείτε να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο, ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο που είναι πιο απλή και θα σας δώσει ένα επίσης καλής (ίσως όχι άριστης) ποιότητας αιθέριο έλαιο που για αρωματικό χώρου είναι ό,τι πρέπει.

Βήμα 2ο: Μόλις το νερό στο πάνω κατσαρολάκι βράσει, ρίξτε μέσα τις φλούδες και το ελαιόλαδο. Φροντίστε οι φλούδες να είναι σχεδόν καλυμμένες με το λάδι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 4 ώρες περίπου. Αν το νερό εξατμιστεί, προσθέστε και άλλο.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα