Σόδα: Το κόλπο για να φύγουν οι μυρωδιές από το αυτοκίνητο

Σόδα: Το κόλπο για να φύγουν οι μυρωδιές από το αυτοκίνητο

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μπαίνεις στο αμάξι και να σε βρίσκει μια άσχημη μυρωδιά γιατί το αμάξι είναι παλιό. Είναι συνηθισμένο με την πάροδο του χρόνου τα αμάξια να αποκτούν μια άσχημη οσμή.

Πολλοί τρόποι υπάρχουν για να αφαιρέσει κανείς τις δυσάρεστες μυρωδιές από την καμπίνα, ελάχιστοι ωστόσο δουλεύουν τόσο καλά όσο η κοινή μαγειρική σόδα.

Είναι το ανθρακικό νάτριο αυτό που τα κάνει όλα, καθώς ως υγροσκοπική ουσία απορροφά την υγρασία και τις οσμές από τον αέρα. Η μαγειρική σόδα είναι πρώτης τάξεως καθαριστική ουσία, τόσο για γενική χρήση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και ως καθαριστικό για συγκεκριμένους και επίμονους λεκέδες.

Η αλκαλική ουσία όχι μόνο απορροφά την άσχημη οσμή, αλλά εξουδετερώνει και τους λεκέδες. Περνάμε τις επιφάνειες με ένα νότιο πανί, την ταπετσαρία, τα πατάκια κ.λπ., και ρίχνουμε μπόλικη μαγειρική σόδα. Αν υπάρχει συγκεκριμένος λεκές, τρίβουμε σε εκείνο το σημείο καλά τη σόδα. Και την αφήνουμε μερικές ώρες, ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η μυρωδιά.

Αυτοκίνητο: Μαγειρική σόδα το φυσικό αποσμητικό για την καμπίνα
 

Κατόπιν την αφαιρούμε με την ηλεκτρική σκούπα και οι οσμές εξαφανίστηκαν. Κάποιοι προτείνουν μάλιστα να κρατάμε πάντα λίγη μαγειρική σόδα σε ένα δοχείο με μερικές τρύπες στο καπάκι, μια λύση που λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό για την καμπίνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα