Οι top-5 δουλειές του σπιτιού που βοηθάνε στην απώλεια βάρους

Γιατί να πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να χάσετε βάρος, όταν οι καθημερινές δουλειές στο σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε δραστήριοι και να κάψετε θερμίδες;

Το μυαλό των περισσότερων πάει αυτομάτως σε κάποια μοντέρνα δίαιτα ή στο γυμναστήριο όταν αναζητούν τρόπους για να αδυνατίσουν.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να κάψετε εύκολα θερμίδες μέσω απλών καθημερινών δραστηριοτήτων.

 Όπως εξηγούν σύμφωνα με το onmed.gr, οι personal trainers Eliza Flynn και Anthony Mayatt, «δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο ή να κάνετε προπόνηση για να κάψετε θερμίδες. Ακόμη και πράγματα όπως η πέψη του φαγητού, ο ύπνος και η ορθοστασία “καίνε θερμίδες”».

 Ο όρος NEAT (non-exercise activity thermogenesis) αφορά την ενέργεια που καταναλώνει ένα άτομο για την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων χωρίς να αθλείται.

Κάνοντας απλά πράγματα, όπως είναι το περπάτημα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μπορείτε εύκολα να κάψετε θερμίδες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε επιπλέον 2.100 θερμίδες το μήνα.

Φυσικά ο ακριβής αριθμός των θερμίδων που καίει ένα άτομο, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της έντασης των δραστηριοτήτων και του βάρους του.

 Οι 2.100 θερμίδες αφορούν ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά ενώ εκτελεί τις παρακάτω δραστηριότητες επί 20 λεπτά καθημερινά:

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα